Best Vitaal
Image default
Onderwijs

Wat leer ik bij een Reiki cursus?

Reiki, misschien heb je er weleens van gehoord. Het is een alternatieve geneeswijze die het zelfhelende vermogen van mensen stimuleert. Hierbij wordt er met een handoplegging universele energie doorgegeven, dit is ook de letterlijke vertaling van het woord Reiki. In principe beschikt iedereen over dit vermogen. Heb je een snee of wondje, dan zal dat vanzelf genezen. Met Reiki gaat dat veel sneller, op een hele liefdevolle wijze.

Energie doorgeven met Reiki

Wanneer je met Reiki energie doorgeeft is dit energie van het universum, waardoor je er zelf niet moe van kan worden. In tegenstelling, Reiki geeft je alleen maar energie wanneer je het op de juiste manier toe weet te passen. Reiki is een holistische methode, die je op verschillende gebieden in balans kan brengen. Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Een Reiki cursus

Wanneer jij benieuwd bent naar de kracht van Reiki en als je wil leren hoe je de kracht door kunt geven, zodat jij en andere mensen geholpen kunnen worden met gezonder leven, dan is een Reiki cursus een goede optie. Een cursus bestaat uit meerdere niveaus. De energie die je gaat ontvangen en doorgeven wordt steeds sterker naarmate je verder in de cursus komt. Reiki 1 gaat met name over het fysieke niveau. Reiki 2 kijkt naar het mentale en emotionele niveau en bij Reiki 3 wordt er vooral gefocust op het spirituele. Al deze dingen samen werken op energetisch niveau, omdat dit bij Reiki altijd centraal staat.

Bij een Reiki cursus wordt je begeleid door een Reiki trainer. Deze zal je helpen om je kanalen van energie verder te openen en je systeem op die manier te laten doorstromen met Reiki energie. Dit noemt men ook wel een inwijding, die vaker terugkomt. Bij Zoma Opleidingen kun je deze opleiding volgen zodat ook jij hierin kan groeien.