Best Vitaal
Image default
Onderwijs

Beddengoed kiezen, goede tips

Waardevolle tips voor het kopen van beddengoed

Om u te helpen het juiste beddengoed te kiezen, naast de stijl en het soort materiaal, volgen hier nog enkele tips.

  • Heb je de juiste maat gekozen?
    Voor mensen die langer zijn dan 180 cm raden wij de comfortmaat van 155×220 cm aan. Neksteunkussens hebben meestal een kussensloop van 40×80 cm nodig.

Voor welk seizoen heeft u beddengoed nodig?

Naast de prijs en het ontwerp is ook het gebruikte materiaal bijzonder belangrijk. Dit komt omdat de eigenschappen van de afzonderlijke materialen kunnen worden toegewezen aan de vier seizoenen. Zo is de materiaalsoort bever, flanel het meest geschikt voor de winter vanwege de pluizige zachtheid en linnen en seersucker voor de zomer vanwege het verkoelende oppervlak. Voor beddengoed voor alle seizoenen raden wij jersey, mako-satijn en renforcé kwaliteit aan.

Heb je de neiging om overmatig te zweten?

Als u de neiging heeft ’s nachts wat meer te zweten, kunt u het beste beddengoed van maco-satijn of linnen kiezen. Deze materialen hebben een verkoelend effect door hun gladde oppervlak.

Geeft u de voorkeur aan een bepaald type sluiting?
Beddengoed moet zo praktisch mogelijk aan te trekken zijn, daarom wordt het aangeboden met verschillende sluitingen – de knoopband, de ritssluiting en de zogenaamde hotelsluiting. Bij de hotelsluiting wordt de stof aan het open uiteinde van de hoes naar binnen gevouwen. De knoop- en ritssluiting spreken voor zich… 

Heb je last van allergieën?

Dan moet u beddengoed kiezen dat ten minste op 60° wasbaar is. Ter bescherming tegen mijt raden wij het gebruik van een omhulsel aan.