Workshop kinderen, voor elk wat wils!

Workshop voor kinderen, ernstig of gewoon gek doen

Bij een workshop kinderen komen de gekste of juist de meest ernstige kanten van het kind aan bod. Als schoolhoofd of verantwoordelijke voor kunsteducatie is het daarom ook niet altijd makkelijk om de juiste workshop te kiezen. Maar wees gerust, welke workshop je ook kiest, het is altijd een succes. Kinderen beschouwen een workshop vaak als een dagje ontspanning. En toch is een workshop best wel opvoedend. Denk bijvoorbeeld aan een workshop waarin je als kind al je creativiteit kan tonen. Schilderen, muziek maken of dansen is hiervan een goed voorbeeld. Bij andere workshops komt dan weer de kennis en de vaardigheid van het kind aanbod: een workshop jongleren of zelf een stipverhaal of film maken bijvoorbeeld.

Hoe de juiste workshop kiezen?

Ben je klasverantwoordelijke en wil je je kinderen verrassen met een workshop? De mogelijkheden zijn talloos! Maar hoe maak je nu precies de juiste keuze? Laten we je alvast geruststellen: de ‘juiste’ keuze bestaat niet. Maar één ding is zeker: workshops zijn leuk én leerzaam voor iedereen. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je aan de kinderen een aantal voorstellen doen. Je merkt dan onmiddellijk waar hun interesses liggen. Natuurlijk is de verrassing er dan wel een beetje af. Of je laat je eigen intuïtie spreken en kiest die workshops uit waarvan jij denkt dat ze het meest gaan aanslaan bij je leerlingen. Laat ze bijvoorbeeld in de huid kruipen van een circusartiest, een filmacteur of een echte techneut.

Een dagje workshoppen om nooit meer te vergeten

Wanneer je als kind een dagje creatief en ontspannend bezig mag zijn, doe je enorm veel indrukken op. Tijdens een workshop spelen, creëren of doen ze gewoon eens heel gek met elkaar en ontdekken ze hun vriendjes van een totaal andere zijde. Er worden misschien nieuwe vriendschapsbanden gesmeed, ze maken misschien samen plannen om zich in te schrijven in een kunstacademie of ze gaan spontaan thuis zelf aan de slag. Kunst, in welke vorm dan ook, dringt in hun wereldje door en gaat zijn eigen leventje leiden. Kinderen ontplooien en groeien als ze met kunst bezig zijn. Dit is toch wat je als leraar of schoolverantwoordelijke wil?

https://kleinkunstig.nl
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave