5 tips voor een goede nachtrust

Heb jij net als veel andere mensen last van slaapproblemen? Dan zijn hier 5 tips die jou helpen bij het krijgen van een goede nachtrust.

 

  1. Zorg voor een fijne slaapplek

Voor een goede nachtrust is een fijne slaapplek essentieel. Met de bedden en het bedlinnen van Nilson zorg jij voor een fijne slaapplek en goede nachtrust.

 

  1. Dim de lichten voor het slapen gaan

Licht zorgt ervoor dat je lichaam pas later melatonine, een hormoon dat het makkelijker maakt om in slaap te vallen, aanmaakt. Dim daarom de lichten en vermijd schermen twee uur voordat je gaat slapen

 

  1. Vermijd cafeïne in de avond

Cafeïne blijft tot wel 6 uur actief in je lichaam. Probeer daarom ’s avonds cafeïne te vermijden. Cafeïne stimuleert je lichaam en houd je wakker.

 

  1. Ontwikkel een vast slaapritme

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je lichaam een vast slaapritme ontwikkelt. Om dit ritme te ontwikkelen is het belangrijk dat je zoveel mogelijk op vaste tijden naar en uit bed gaat.

 

  1. Beweeg overdag voldoende

Zorg ervoor dat je overdag voldoende beweegt. Door een half uur per dag intensief te bewegen zorg jij ervoor dat je ’s avonds beter slaapt.

 

Bonustip: Krijg passend slaapdvies. Een passend bed is voor iedereen anders. Gewicht, lengte, slaaphouding en voorkeur voor slaapcomfort zijn punten die voor iedereen verschillend zijn. Wil je weten wat voor luxe bed bij jou past? Vraag advies aan bij een slaapexpert. 

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave