Hoe zorg je voor je pasgeboren baby

De eerste paar weken van het opvoeden van een pasgeborene zijn het meest uitdagend, maar het is essentieel om kalm te blijven. Ga op een zachte manier met je kind om. Terwijl ze naar je kijken, beginnen ze te leren van je gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Op dezelfde manier kun je door ze vast te houden en te knuffelen het hechtingsproces verhogen en je baby helpen sneller in slaap te vallen. Je huid-op-huidcontact met je baby zal hem helpen sneller in slaap te vallen en beter te slapen.

Mogelijk moet je ook het fysieke uiterlijk van je pasgeborene in de gaten houden. Het aanbrengen van vaseline op het genitale gebied van je baby kan helpen het te beschermen en te voorkomen dat het aan de luier blijft plakken. De voeten en benen van een pasgeborene worden in en uit gedraaid. De tenen hangen over en zien er ingegroeid uit. Hun ogen zijn verwijd en vervormd.

De korst van een pasgeborene is geel en gezwollen. Als je je pasgeborene vasthoudt, probeer dan je hand uit de buurt van zijn korst te houden. Je hebt het nodig om te ademen, dus probeer je tranen tegen te houden. De ledematen van een pasgeborene worden naar binnen gebogen en hun voeten worden naar binnen gedraaid. Hun tenen overlappen elkaar. Ze zien eruit alsof ze ingegroeid zijn. Je zult er extra voorzichtig mee moeten zijn!

Het gezichtsvermogen van je pasgeboren baby is beperkt, maar het is nog steeds opmerkelijk. Hij of zij heeft een “wortelreflex” – een neiging om zich naar een zuigbaar object te keren. Je kunt deze reflex activeren door zachtjes de wangen van de baby te strelen. Dan is je baby klaar om te zuigen! Het heeft ook een “schrikreactie”, wat zal resulteren in het weggooien van de armen of het opkrullen van de benen. De tonische nekreflex zal ervoor zorgen dat de pasgeborene naar één kant floept. De grijpreflex daarentegen zorgt ervoor dat je baby zijn vingers om een voorwerp in zijn of haar handpalm sluit.

Het gezichtsvermogen van een pasgeborene kan worden beïnvloed door slechte voeding. Het zicht van de baby is nog onvolwassen en het is belangrijk om de vitale functies van de baby te controleren. Een slecht ontwikkeld oog kan leiden tot ernstige problemen en het is van vitaal belang om de best mogelijke zorg te bieden. Door deze tips op te volgen, zal je pasgeborene in de toekomst gezonder en alerter zijn. Je hoeft zich geen zorgen te maken – hij of zij zal gemakkelijker kunnen ademen.

De navelstreng van een nieuwe baby is blauwachtig wit van kleur en zit vast aan de buik van de pasgeborene. De navelstreng wordt bij de geboorte doorgeknipt, waardoor een stomp van 1-2 inch van het koord overblijft. De stomp droogt uit en verandert na ongeveer drie weken in de navel van de baby. Het koord bestaat uit drie vaten – twee slagaders en een ader. Deze drie zijn belangrijk voor de ontwikkeling van het kind.Bekijk hier onze blog over baby’s

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave