Een verzwaringsdeken kopen? Let op te volgende tips!

In deze gids vind je informatie uit eerste hand over alles, van hoe verzwaringsdekens werken en waar ze van gemaakt zijn, tot de wetenschappelijk onderbouwde voordelen van slapen onder gewicht, en wat de beste verzwaringsdekens voor kinderen is. We hebben zelfs een aantal handige tips opgenomen over hoe je je verzwaringsdekens moet wassen!

 

Hoe werken verzwaringsdekens?

Een verzwaringsdekens is een therapeutische deken die, letterlijk, zwaar is. Een verzwaringsdeken voor volwassenen weegt meestal 15/20 pond, en eronder rusten helpt de slaap te verbeteren, angst te verlichten, en stress te verlichten. Maar hoe helpt een verzwaringsdeken precies om beter te slapen en je rustiger te voelen? Het komt allemaal neer op de wetenschap van de diepe aanraking druk of DTP.

 

Kan een verzwaringsdeken angst verminderen?

Ja, de zachte druk op het hele lichaam van een verzwaringsdeken creëert een knuffel-achtige sensatie om de therapeutische kracht van diepe aanraking druk (DTP) te benutten. DTP brengt de kalmerende, stress-verlichtende voordelen tot stand door het cortisolniveau te verlagen, het serotonineniveau te verhogen en je lichaam te helpen op natuurlijke wijze meer melatonine aan te maken. Door lichaam en geest in deze ontspannen toestand te brengen, worden angsten verlicht. Rust onder gewicht helpt u om u rustiger te voelen, zodat u uiteindelijk gemakkelijker in slaap valt en langer in slaap blijft.

 

Kan een gewogen deken slapeloosheid behandelen?

Veel mensen hebben ondervonden dat wanneer ze slapen onder een verzwaringsdeken gegeneraliseerde slaapproblemen, angst en stress niveaus beter beheersbaar worden. Onderzoek naar de effectiviteit van verzwaringsdekens neemt gestaag toe en de bevindingen zijn veelbelovend.

 

Er zijn verschillende belangrijke onderzoeken die aantonen hoe een verzwaringsdeken kan helpen bij het behandelen van slapeloosheid, het verminderen van angst en het verlichten van stress. Hieronder volgt een samenvatting van de bevindingen van elk onderzoek.

 

Wat zijn de voordelen van verzwaringsdekens?

In de vorige sectie hebben we besproken hoe verzwaringsdekens angst kunnen verminderen en slapeloosheid kunnen verlichten. Maar dat zijn niet de enige voordelen van onze ademende dekens!

 

Hier is een lijst van de top 15 voordelen van verzwaringsdekens:

 

1. Zorgt voor een betere slaap

2. Kalmeert stress-niveaus

3. Vermindert angst

4. Verlicht slapeloosheid

5. Helpt pijn te verlichten

6. Bestrijdt neveneffecten van fibromyalgie

7. Brengt de gezondheidsvoordelen van knuffelen

8. Helpt autistische mensen makkelijker rusten

9. Versterkt de aandachtsspanne

10. Helpt sensorische overbelasting te behandelen

11. Kan de stemming verbeteren

12. Helpt symptomen van OCD te verzachten

13. Verlicht symptomen van RLS

14. Helpt PTSD-gerelateerde slaapgevechten te bestrijden

15. 16. Ondersteunt de unieke slaapbehoeften van ouderen

 

Laten we eens wat dieper ingaan op een aantal van deze wetenschappelijk onderbouwde voordelen.

 

Verzwaringsdekens kunnen de symptomen van RLS behandelen

Het rusteloze benen syndroom (RLS) kan veranderen van een kleine ergernis in een bekende slaap nemesis. Hoewel er geen remedie is voor deze merkwaardige aandoening, kan slapen onder gewicht helpen de symptomen van RLS te verlichten.

 

Hoe verlichten gewatteerde dekens de pijn?

De therapeutische druk op het hele lichaam van een verzwaringsdeken kan pijn verlichten en het algemeen welzijn bevorderen – en dat allemaal terwijl we slapen. In gedachten houdend dat pijn een persoonlijke weg is en dat de remedies die werken voor de ene persoon misschien niet hetzelfde effect hebben op de andere, gaat chronische pijn vaak gepaard met een hoog cortisolgehalte, verminderde serotonine en een slechte nachtrust.

 

Verzwaringsdekens bieden een gemakkelijk te gebruiken en natuurlijke manier om deze problemen aan te pakken.

 

Verzwaringsdekens kunnen fibromyalgie symptomen bestrijden

Fibromyalgie is een chronische pijnaandoening die vaak gepaard gaat met slaapproblemen en intense vermoeidheid. Sommige mensen die lijden aan fibromyalgie hebben ervaren dat verzwaringsdekens helpen bij het verlichten van slaap- en angstgerelateerde symptomen.

 

Verbeter uw stemming met een verzwaringsdeken

Als ‘s nachts woelen en draaien zijn tol eist op je dagritme, probeer dan een verzwaringsdeken te gebruiken om je humeur te verbeteren. De natuurlijke serotonineverhogende effecten van slapen met gewicht helpen je dieper te slapen en beter wakker te worden.

 

Als het stress is die je humeurig maakt, helpt het gebruik van een verzwaard deken ook om hoge cortisolniveaus te beteugelen. We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat je chagrijnig wordt van een onrustige nacht, en het is geen geheim dat prikkelbaarheid en slaaptekort hand in hand gaan. Maar wees gerust, slapen onder een gebreide verzwaringsdeken kan helpen om de veer in je stap terug te brengen.

 

Hoe een verzwaringsdeken te gebruiken

Om de voordelen van slapen onder gewicht te maximaliseren, raden wij aan om dagelijks onder een verzwaringsdeken te slapen. Onze Nappers zijn ook ideaal om op de bank te knuffelen voor een verkwikkend middagdutje, en als een superzacht kalmerend hulpmiddel om je te helpen ontspannen en tot rust te komen. Veel mensen vinden ook dat het werken met een verzwaringsdeken over hun schoot of schouders helpt om zich beter te concentreren.

 

Is het ok om elke nacht met een verzwaringsdeken te slapen?

Ja, je kunt een verzwaringsdeken gebruiken als onderdeel van je nachtelijke rustperiode. Verzwaringsdekens zijn ontworpen om gelijkmatig gewogen en natuurlijk ademend te zijn om een comfortabele slaap te garanderen gedurende de hele nacht, elke nacht.

 

Hoe lang duurt het voor de voordelen van een verzwaringsdeken werken?

De tijd die nodig is voor een verzwaard deken om zijn wonderen te doen, varieert van persoon tot persoon. Zoals de meeste nieuwe dingen, kan rusten onder gewicht een beetje wennen zijn, maar de juiste verzwaringsdeken zou je lichaam en geest moeten conditioneren tot een betere manier van slapen in een mum van tijd.

 

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden als je begint met het gebruik van een verzwaringsdeken:

 

 • Als het nodig is, ga er dan rustig onder liggen door te beginnen met alleen je benen te bedekken.

 • Om je lichaam te helpen zich aan te passen, gebruik je de verzwaringsdeken de eerste twee of drie dagen slechts 30 minuten.

 • Geef jezelf minstens 10 nachten om de voordelen van een 15/20 lb verzwaringsdeken te voelen.

 • Verzwaringsdekens werken het beste als ze deel uitmaken van je slaapgewoonten. Wist je dat het minstens 18 dagen duurt om een nieuwe gewoonte te vormen?

 

TIP: Wanneer je ‘s nachts onder onze grote gebreide verzwaringsdekens slaapt, gebruik dan alleen een bovenlaken en je Napper. Het leggen van een verzwaringsdeken bovenop een dekbed houdt lichaamswarmte vast, en dit belemmert het krijgen van herstellende rust. Slapen onder een laken en een Napper brengt de comfortabele balans tussen knus en koel.

Een verzwaringsdeken gevonden, maar nog opzoek naar een nieuw matras? Koop in plaats daarvan een topmatras 180×200 om op je nieuwe bed te leggen. Waarom lees je hieronder!

 

Hoe kiest u een topmatras 180×200 

Voordat we ingaan op de details van het kiezen van de beste matras topper, laten we eens kijken wat het is en de voordelen die u zult genieten door de aankoop van een.

 

1. Wat is een matras topper?

Een matras topmatras 180×200 is een dik, maar lichtgewicht kussen dat rust op de top van uw bestaande matras of een aanvulling op een nieuwe matras om het comfort te verbeteren. Het biedt extra ondersteuning voor de rug, nek en andere drukpunten. Het helpt pijn uit te bannen, zodat u een rustgevende nachtrust krijgt. Het is meestal gemaakt van traagschuim en kan nuttig zijn om de levensduur van uw bed te verlengen.

 

Hier zijn enkele voordelen waarvan u zult genieten:

 

 • Verbeterde ondersteuning

 

Een van de meest ondersteunende matrasvullingen is traagschuim, maar het kan duur zijn. Als de aankoop van een traagschuim matras boven uw budget gaat, is de aankoop van een traagschuim matras topmatras 180×200 de volgende beste oplossing en verhoogt de ondersteuning van uw matras aanzienlijk.

 

 • Houdt het lichaam koel

 

Matras toppers zijn over het algemeen goed geventileerd om een constante luchtstroom te garanderen. Terwijl de topmatras 180×200 warme lucht afvoert, voert hij latente warmte af om het lichaam te koelen. Zo voorkomt hij oververhitting, hoe lang u ook in bed blijft.

 

 • Verlengt de levensduur van uw matras

 

Toppers maken uw bestaande matras hoger en verminderen slijtage omdat u er niet rechtstreeks op slaapt. Bovendien vormen ze een barrière tussen schadelijke elementen zoals vlekken en andere zaken die matrassen aantasten.

 

 • Gemakkelijk te onderhouden

 

Matras toppers zijn gemakkelijker schoon te maken dan matrassen omdat ze bijna altijd worden geleverd met afneembare bekledingen die kunnen worden gereinigd.

 

 • Beschermt tegen bacteriën en allergieën

 

Zieke mensen zweten terwijl ze slapen, en matrassen herbergen ziektekiemen en bacteriën. Matras-toppers daarentegen zijn over het algemeen antibacterieel, vochtbestendig en hebben hypoallergene eigenschappen.

 

Soorten matras-toppers

Bij het kopen van een matras topper, is een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten, het materiaal waarvan het gemaakt is. Ze zijn er in vele stijlen, dus het is belangrijk om de voor- en nadelen van elk te kennen om de beste pasvorm voor uw bed te bepalen.

 

 • Memory foam

 • Latex

 • Polyester en katoen

 • Wol

 

Welke factoren moeten worden overwogen alvorens een matras topmatras 180×200 te kiezen?

Nu u de voor- en nadelen kent van de verschillende materialen die voor de vervaardiging van toppers worden gebruikt, zijn hier de factoren waarmee u rekening moet houden alvorens er een te kopen.

 

 • Slaaphouding

 

Ga na of u een buik-, zij- of rugslaper bent voordat u een matras topmatras 180×200 koopt. Als u op uw buik slaapt, bestaat de kans dat uw wervelkolom verkeerd wordt uitgelijnd of dat uw heupen en bekken doorzakken, waardoor u het risico loopt pijn te krijgen. Deze problemen kunnen worden vermeden door een dunne topmatras 180×200 met een lage dichtheid te gebruiken. Als u op uw zij slaapt, wordt uw wervelkolom onnatuurlijk gebogen, wat druk legt op de schouders, nek en heupen. Hier kunt u het beste een topmatras 180×200 kiezen die direct onder deze gebieden licht zakt, zodat de wervelkolom goed in lijn blijft. Als u op uw rug slaapt, behoudt de wervelkolom zijn natuurlijke uitlijning; in dit geval zijn toppers met een hoge dichtheid het meest geschikt.

 

 • Stevigheid en dikte

 

Bij het kiezen van de dikte van uw topper, denk aan de reden waarom u er een nodig heeft. Ze variëren tussen 1 en 4 centimeter. Als u op zoek bent naar meer stevigheid en steun, ga dan voor een dikke optie; als u slechts kleine veranderingen hoeft aan te brengen, kies dan een dunnere.

 

 • Duurzaamheid

 

Een matras topmatras 180×200 is een stuk betaalbaarder dan een matras, maar om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw investering haalt, moet u de duurzaamheid van het materiaal in overweging nemen. Traagschuim, wol en latex zijn de meest duurzame materialen; vezels en veren zijn dat minder.

 

 • Comfort en zachtheid

 

Comfort hangt af van de gebruiker. Er zijn twee algemene opties: traagschuim of latex als u op zoek bent naar een vormconforme optie of natuurlijk zacht katoen.

 

 • Prijs

 

Matras toppers kosten niet veel, maar hun prijzen variëren afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel u bereid bent uit te geven.

 

 • Bewegingsisolatie

 

Sommige materialen absorberen en isoleren beweging. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u een goede nachtrust kunt hebben wanneer u een bed deelt, hoeveel er ook bewogen wordt.

 

 • Hypoallergeen

 

Als je last hebt van allergieën, kies dan voor een hypoallergeen materiaal. Blijf uit de buurt van veren en latex, omdat die het grootste risico lopen allergieën te veroorzaken. Zorg er ook voor dat de topmatras 180×200 die u kiest bestand is tegen huisstofmijt, bedwantsen, schimmel en meeldauw.

https://www.batboy.nl/review/voordelen-nadelen-verzwaringsdeken-gebruiken/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave