Het effect van de overgang op je gezondheid

Het effect van de overgang op je gezondheid

Er zijn enorm veel vrouwen die in de overgang zitten. Dit heeft ermee te maken dat de overgang een natuurlijk proces van je lichaam is. Op het moment dat je in de overgang zit, is de kans groot dat dit ook een effect gaat hebben op je gezondheid. Dit is natuurlijk lastig om mee te maken te hebben. Daarom kan het handig zijn om te weten wat voor effect de overgang op je gezondheid kan hebben. Dit is namelijk lastig om te weten. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar het effect van de overgang op je gezondheid.

De hormonen in je lichaam

Het effect dat je het meeste zult merken van de overgang, zijn de hormonen in je lichaam. Dit heeft ermee te maken dat de hormonen in je lichaam constant aan het schommelen zijn. De ene keer heb je namelijk veel hormonen in je lichaam terwijl je de andere keer juist heel weinig hormonen hebt. Het is niet erg om last te hebben van je hormonen tijdens de overgang, maar het kan wel erg vervelend zijn. Dit komt omdat je met een aantal overgangsklachten te maken kunt gaan krijgen. 

De effecten van de hormonen

De hormonen kunnen een aantal verschillende effecten op je lichaam hebben. Door de hormonen is de kans groot dat je te maken krijgt met opvliegers. Ook is het heel normaal om gevoelige borsten te hebben. Dit heeft ermee te maken dat hormonen hier een groot effect op hebben. Hier heb je over het algemeen niet al te veel last van. Dit komt omdat er ook andere klachten kunt zijn waar je wel veel last van kunt hebben. 

Zo is de kans aanwezig dat je ook te maken krijgt met een aantal andere klachten. Zo kun je te maken krijgen met verschillende soorten hoofdpijn. Het is makkelijk om hier even een pijnstiller voor te nemen, maar het neemt niet zomaar af. Ook is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met hartkloppingen overgang. Deze klachten kunnen erg vervelend zijn om last van te hebben. Als je dit hebt, kun je het beste direct naar een arts toegaan. 

Wat doen tegen overgangsklachten?

Er zijn een aantal kleine dingen die je kunt doen tegen overgangsklachten. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Deze zorgen er namelijk voor dat je de juiste hormonen in je lichaam aan kunt gaan maken. 

Deze kun je het beste binnenkrijgen door middel van het eten. Door extra groente en fruit te eten kun je dit goed binnenkrijgen. Echter is het ook mogelijk om ervoor te kiezen om supplementen te gebruiken als je niet voldoende binnenkrijgt. Het is wel handig om het eerst te proberen met alleen de voeding. Dit komt omdat het een stuk natuurlijker voor je lichaam is om de vitaminen op die manier binnen te krijgen. Op die manier is het voor je lichaam makkelijker om goed gezond te kunnen gaan blijven. 

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave