Werken als oppas

Het beroep is al heel oud. Vaak word je al snel de oppas voor een kind uit de buurt, maar soms lijkt zo’n baantje lastig te krijgen. Bovendien wordt het soms gezien, alsof je als oppas geen geld hoeft. Maar, oppassen is natuurlijk ook gewoon werk. Tijd dus, om het serieus aan te pakken. Wil jij ook oppaswerk? Lees dan hier waar je overal aan moet denken.

Oppaswerk gezocht

Ja, je kunt bij de supermarkt kijken of iemand een blaadje heeft opgehangen met daarop ‘oppasser gezocht’. Alleen weet je dan nooit zo goed, in welke situatie jij terecht komt. Betalen ze wel volgens afspraak, houden ze zich aan andere afspraken? Kortom? Je weet dan eigenlijk niet zo goed waar je aan begint. Datzelfde geldt als jij in de supermarkt een briefje ophangt, met daarop ‘oppaswerk gezocht‘. Het kan ook gewoon onveilig voelen.

Maar, wat doe je dan bij ‘oppaswerk gezocht’? Dan kun je op het internet Googelen op ‘oppaswerk gezocht’. Zo kom je namelijk vast uit bij een goed bureau, die jou goed werk bezorgt en waarmee je heldere afspraken hebt. Wel zo fijn!

Waar moet je aan denken bij oppaswerk?

Natuurlijk moet jij je goed voorbereiden. Mensen voelen zich natuurlijk prettig als jij je gewoon vriendelijk en als jezelf opstelt. Verder kan het zijn, dat je misschien de kinderen naar bed moet brengen. Het hangt natuurlijk af van de afspraken, wat het geval is.

Het is dan ook van belang dat je goed met kinderen overweg kunt. Daarnaast moet je natuurlijk een klik voelen. Dat hoeft er niet meteen te zijn, maar als dit echt ontbreekt, kan het zowel voor jou als voor de kinderen en de ouders niet fijn zijn.

Wat is nog meer belangrijk?

Dat is natuurlijk dat jij er op tijd bent. Vaak is er een oppas nodig, omdat de ouders in de avond een keertje samen uit willen. Wellicht gaan ze naar de film. Die film wacht natuurlijk niet voor ze, als jij te laat aan komt zetten. Verder is het belangrijk dat de ouders ook een goed gevoel hebben over jouw oppas kwaliteiten. Het beste is om hierin vaak gewoon jezelf te zijn. Dan gaat het vaak vanzelf wel goed.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave