Best Vitaal
Image default
Gezondheid van vrouwen

Na de zwangerschap

Een zwangerschap is heel wat. Een complete mommy makeover. Je bent negen maanden bezig met het maken van een nieuw leven in je buik. Het feit dat je dat is gelukt en je een nieuw mens op de wereld hebt gezet mag gevierd worden. Daar mag je trots op zijn. Toch zijn er veel vrouwen die het moeilijk hebben met de ingrijpende veranderingen van hun lichaam tijdens deze negen maanden. Dat is enorm begrijpelijk, want door al die hormonen die door je lichaam racen kan dat enorm verwarrend zijn.

Wat een veranderingen

Hoe je lichaam zal zijn na de zwangerschap is erg afhankelijk van je eigen lichaam natuurlijk met betrekking tot hoe snel je lichaam weer herstelt. Dit is deels ook genetisch bepaald, maar het heeft ook deels te maken met je lichamelijke gezondheid van voor de zwangerschap. Met je buikspieren in het specifiek. De meest voorkomende problemen die vrouwen ervaren met hun buik na de zwangerschap zijn striae, een buikje, diastase en de Linea Negra. Gedurende de zwangerschap kom je natuurlijk aan en na de zwangerschap kun je last hebben van overtollig vet en huid. In het geval van diastase zijn de buikspierwanden dunner en zwakker geworden tijdens de zwangerschap. Wat kan resulteren erin dat hoe hard je ook traint je buikje toch niet meer zo elastisch is als voor de zwangerschap. Dit kan dan vragen om een mommy makeover.

Je weer fit voelen in je eigen lichaam

Als vrouw zijnde wil je toch – ook na een zwangerschap – op zijn mooist voelen en gaan voor die mommy makeover. Het kan daarom dus ook een heel eind helpen om te beginnen met trainen. Wees hierin ook lief voor jezelf en ga niet meteen alles tegelijk doen en te veel. Je hebt tenslotte een mens op de wereld gezet. Je herstelt dat niet meteen van. Dat heeft tijd nodig en die mag je jezelf best gunnen.