Wat houdt relatiebemiddeling in?

Heb je de verschillende datingapps al een keer uitgespeeld en ben je niemand tegengekomen met wie je nu echt een klik had? Het is een ervaring die veel mensen, die op zoek zijn naar een partner, met je delen. Hoe vind je nu echt dat maatje met wie je je leven kunt delen en leuke dingen kunt doen? Misschien is het tijd voor een nieuwe aanpak, in de vorm van relatiebemiddeling.

Relatiebemiddeling voor een serieuze connectie

Als je de stap neemt om via relatiebemiddeling op zoek te gaan naar een partner, dan doe je dat omdat je dat serieus wilt. En het voordeel is, degene die met jou matcht, heeft precies dezelfde motivatie. Hierdoor heb je geen kans op een afspraak met een persoon die het niet zo serieus neemt als jij. En daardoor is het veel waarschijnlijker dat je een vaste relatie kunt gaan opbouwen. Mits het klikt natuurlijk. Want hoewel er bij relatiebemiddeling alles aan gedaan wordt om de juiste partner voor je te vinden, blijft de kans op slagen natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke indruk tijdens de werkelijke ontmoeting.

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Voor het vinden van de juiste partner is het belangrijk dat het relatiebemiddelingsbureau jou goed kent. Er wordt dus veel van je gevraagd. Niet alleen willen ze weten wat jouw hobby’s, levensovertuigingen en opleidingen zijn. Er zal ook gekeken worden naar persoonlijkheid, karakter en wat je zoekt in een partner. Wil je iemand die heel zelfstandig is en van avontuur houdt? Of ben je op zoek naar een partner voor lange strandvakanties en gezellige familie weekenden. Want hoewel het uiterlijk leuk is, moet je op meerdere vlakken bij elkaar passen. Aan de hand van de antwoorden die je geeft, wordt de relatiebemiddeling in gang gezet. Bij een geschikte match, kan de eerste afspraak gepland worden.

Is relatiebemiddeling succesvol?

Uit onderzoek is gebleken dat het vinden van een partner via relatiebemiddeling een hogere slagingskans heeft, dan via bijvoorbeeld een dating app. En dat is natuurlijk niet vreemd. Doordat je veel dieper kunt ingaan op de persoonlijke kant van de de zoektocht, is de kans groter dat je eerste afspraak met een persoon is die al voor een groot deel aan je verwachtingen voldoet. Zo weet je of de persoon wel of geen kinderwens heeft. Of de voorkeur geeft aan een partner die niet rookt. De rest moet natuurlijk op basis van een natuurlijke connectie zijn, dat bepaal je niet vanaf papier. De relatiebemiddelaar heeft zowel met jou als met je date persoonlijk contact. Hierdoor komt het ook niet voor dat er niemand komt opdagen bij je afspraak. Dat scheelt een hoop tijd en frustratie. En heb je geen klik? Geen probleem, dan gaat de zoektocht gewoon verder en wordt een nieuwe afspraak met een andere potentiele partner voorgesteld.

Kies een relatiebemiddeling die bij je past

Niet ieder relatiebemiddelingsbureau heeft dezelfde manier van werken. Kijk dus vooraf goed hoe ze het aanpakken en of het je aanspreekt. Kijk desnoods of je een vrijblijvend gesprek kunt hebben om een indruk te krijgen. Wil je een match die wetenschappelijk bepaald wordt, of heb je liever een meer persoonlijke aanpak? Kies voor relatiebemiddeling waar je je goed bij voelt en met een beetje geluk vind je een partner voor het leven.

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave