Je mentale gezondheid weer verbetere? Volg dit advies op!

Hulp krijgen van een geestelijke gezondheid professional is het beste wat ik ooit heb gedaan. Maar het is niet gemakkelijk. Het heeft me jaren gekost om op dat punt te komen. Als u er niet klaar voor bent om met uw arts te praten, volgen hier een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw geest te kalmeren en uw angst voor het onbekende te verminderen.

1) Voorbereiden en plannen
Elke persoon heeft verschillende triggers en angsten, maar een belangrijk copingmechanisme dat voor mij werkt, is te veel plannen en voorbereiden op elk mogelijk angstopwekkend moment.

Als je bang bent om naar een feest te gaan waar je maar een paar mensen kent, dan voel ik je. En ik durf te wedden dat ongeveer 90% van de mensheid dat ook doet. Maar in plaats van thuis te blijven en de situatie te vermijden, kun je een lijst maken van waar je je echt zorgen over maakt. 

2) Leer je instincten te accepteren in plaats van ze te bestrijden
We leven in een tijd waarin er genoeg legitieme redenen zijn om ongerust te zijn. Maar dat is des te meer reden om te doen wat je kunt om te voorkomen dat je je dagen doorbrengt met angst voor onbeduidende angsten.

Train jezelf om weer op je onderbuikgevoel te vertrouwen. Als je constant merkt dat je eerste instinct een overdreven reactie was of volledig verzonnen (hij bedriegt je niet, en je buurman is geen bijlmoordenaar), dan versterk je je vertrouwen in anderen en verlicht je je constante angst.

Dit zijn de tips die mij heel erg hebben geholpen!

https://nickdewaard.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave