Zwanger en woonachtig in Nieuwegein?

Zwanger en woonachtig in Nieuwegein?

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Voor de een is zwanger zijn een onverwachte situatie, voor de ander een (langlopende) wens. Vanaf het moment dat je een positieve test in je handen hebt wordt het echt, je wordt moeder. Het eerste trimester is een periode vol ongeloof, spanning en daarnaast krijg je te maken met verschillende (mogelijke) zwangerschapssymptomen.

  1. Vermoeidheid

  2. Pijn in de buik

  3. Misselijkheid

  4. Duizeligheid

  5. Emotioneler

Supplementen tijdens de zwangerschap

Foliumzuur

Foliumzuur slikken is belangrijk voor en tijdens de zwangerschap. Hiermee voorkom je een open ruggetje, open gehemelte of hazenlip bij je baby. Er wordt geadviseerd om dit tot week 10 te slikken, maar je mag gerust de gehele zwangerschap doorgaan met het slikken van foliumzuur.

Vitamine D

Vitamine D is een supplement die essentieel is voor een gezonde ontwikkeling tijdens de zwangerschap. Het advies is om elke dag 10 microgram vitamine D te slikken. Vitamine D zorgt ervoor dat calcium goed wordt opgenomen uit de voeding. Daarnaast zorgt het ook voor de opbouw en stevige botten. Vitamine D kun je de hele zwangerschap blijven slikken. Het kan geen kwaad voor jou of je baby.

Beter even laten staan

Naast de supplementen en voedingsstoffen die worden geadviseerd om tijdens je zwangerschap in te nemen, zijn er ook producten die je de komende maanden beter kunt laten staan. Denk daarbij aan rauwe producten, (verse) producten met eieren en kaas.

  1. Rauw vlees (filet americain, rode biefstuk, salami etc.)

  2. Zachte kazen

  3. Lever (mag wel, maar niet teveel)

 

Afspraak maken in Nieuwegein

Als je woonachtig bent in Nieuwegein, heten we je graag welkom op onze hoofdlocatie in het St. Antonius Ziekenhuis. De ingang van onze praktijk bevindt zich aan je rechterhand wanneer je de parkeergarage uitkomt.

https://www.degeboortezaak.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave