Voorkom problemen aan je gebit

Wanneer je in contact komt met anderen is één mooi en verzorgd gebit een goede binnenkomer. De persoon tegenover je krijgt een bepaalde indruk van je, en daar speelt je gebit een grote rol in. Daarnaast zul je meer zelfvertrouwen hebben wanneer je een goed gebit hebt. Heb je problemen met je gebit, of heb je hulp nodig bij de verzorging? Tegenwoordig is er steeds meer mogelijk om problemen aan het gebit te herstellen. Daarbij kun je denken aan verschillende soorten behandelingen zoals: tanden bleken, facings, beugels, kronen en bruggen. Laat je altijd adviseren door een opgeleide tandarts.

Poets minimaal 2 keer per dag

Om gebit schoon en verzorgt te houden is het belangrijk dat je minimaal tweemaal per dag poetst. Ook voorkom je daarmee tandplak. Tegenwoordig zijn er steeds meer (elektrische) borstels op de markt die je kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: elektrische tandenborstels, handtandenborstels, kindertandenborstels en driekoppige tandenborstels. De elektrische varianten kun je ook nog verdelen onder sonische en roterende borstels. Welke borstel je ook gebruikt, vergeet niet om je borstel niet meer dan 3 maanden te gebruiken. De tandenborstel wordt met de tijd versleten en het raakt vol met bacteriën na lange tijd.

Poetsen met een handtandenborstel

Er zijn nog steeds veel mensen die een ouderwetse borstel gebruiken. Die zijn langer praktisch! Ook hoef je je geen zorgen te maken over batterijen die leeg raken. Om hiermee goed te poetsen moet je de wang en lip opzij houden zodat je goed ziet wat je doet. Probeer ook echt de achterkant van de kiezen te poetsen. Dat kan moeilijk zijn, maar met de juiste techniek zal het je lukken.

Op controle bij de tandarts

Zoals eerder vermeld is het geen slecht idee om minimaal 2 keer per jaar langs te gaan bij de tandarts. Zij kunnen controleren hoe je gebit er voor staat en kunnen een reiniging doen. Ook kunnen ze je het best vertellen hoe jou tanden nog beter verzorgt kunnen worden. Mocht je problemen ervaren met je tanden, dan is de tandarts je eerste aanspreekpunt. Zij kunnen je ook eventueel doorverwijzen naar een ander specialist zoals een kaakchirurg of orthodontist. Ben je wonend in Den Haag? Ga dan langs bij de tandarts in Den Haag. Ook voor kinderen hebben ze een kindertandarts in Den Haag. Zo kun je ook met je gezin gerust langs bij de specialist in de buurt. Art of Teeth beschikt zelfs over een Poolse tandarts, oftewel Polski dentysta Haga.

https://www.artofteeth.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave