Ingrediënten voor een stevige Aziatische maaltijd

Welkom in de wereld van de Aziatische keuken. Of je nu in Azië woont of slechts een paar maanden op bezoek bent, je zult al snel merken dat er veel meer is dan alleen sashimi en sushi in dit uitgestrekte continent. Hoewel er veel verschillende kookstijlen zijn, van Thais tot Chinees en daarbuiten, is één ding dat alle Aziatische gerechten gemeen hebben, het gebruik van gedurfde smaken en interessante ingrediënten. Welke zijn dat? Dat lees je hier!

Panko

Panko zijn grote, lichte en knapperige broodkruimels die in de Japanse keuken worden gebruikt. Ze worden gemaakt van brood zonder korst en vervolgens gedroogd, met de hand in stukjes gesneden en grof gemalen. Dit proces resulteert in een lichte, knapperige textuur waardoor ze ideaal zijn om te frituren of bakken. Ze zijn te vinden in de meeste supermarkten, naast traditionele broodkruimels.

Rode chilipepers

Rode chili pepers zijn een must-have in de Aziatische keuken en ze voegen kruiden en smaak toe aan gerechten. Je kunt gedroogde of verse chili pepers gebruiken, maar het is belangrijk op te merken dat de rode kleur afkomstig is van hun rijpheid. Hoe rijper je peper is, hoe roder hij zal zijn. Dit ingrediënt wordt het meest gebruikt in de Sichuan keuken en voegt warmte toe die zich in de loop van de tijd opbouwt. Wanneer het wordt geplet voor het koken of eten, geeft het een tintelend gevoel op de tong zonder dat het te overweldigend is.

Zwarte bonen

Zwarte bonen zijn een soort boon die zijn oorsprong vindt in Zuid-Amerika, maar de afgelopen decennia steeds populairder is geworden in de Aziatische keuken. Deze bonen bevatten veel vezels en eiwitten, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op elk dieet. Hun gewaagde kleur maakt ze ook effectief in het toevoegen van visuele aantrekkingskracht aan je maaltijden. Zwarte bonen zijn geweldig voor je omdat ze veel essentiële vitamines en mineralen bevatten, zoals ijzer en zink. IJzer is vooral belangrijk voor vrouwen omdat het helpt om zuurstof door het lichaam te transporteren. Zink helpt ons immuunsysteem op te bouwen door ons te helpen infecties zoals verkoudheid of griep te bestrijden. Zwarte bonen bevatten ook foliumzuur dat het homocysteïnegehalte verlaagt, wat kan leiden tot hartaandoeningen.

Varkensbuik

Varkensbuik is het stuk varkensvlees dat direct onder de ribben van het varken ligt. In de Chinese keuken wordt het gebruikt om da bao te maken, een gestoofd buikspek gerecht. Het kan echter ook rauw of gegrild worden gegeten als onderdeel van een bentobox met rijst en andere bijgerechten.

https://www.asianfoodlovers.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave