Meer bewegen of afvallen?

Veel mensen willen zowel meer bewegen als afvallen. Natuurlijk is dat een combinatie die ideaal lijkt, aangezien je door meer bewegen direct kunt afvallen. Het kan alleen ook extra zwaar zijn. Minder eten, terwijl je ook nog sport is moeilijk. Jouw lichaam verbruikt immers meer en gaat dan ook om meer eten vragen. Hoe ga je dat dan aanpakken? Daar zijn verschillende manieren voor.

Voor bankhangers

Ben jij het voorbeeld van de bankhanger? Iemand die vooral achter de laptop werkt, thuis op de bank zit en weinig beweegt? Dan is er goed nieuws voor jou. Bij jou valt namelijk heel veel winst te behalen met een klein beetje bewegen. Als je nu begint met elke dag een half uurtje wandelen, dan boek je direct winst. Je verbruikt meer energie op een dag. Het enige dat je hoeft te doen is: hetzelfde blijven eten. Dit is een langzame methode om af te vallen, maar het werkt wel. Wil je meer effect of beweeg je eigenlijk al wel een half uur per dag? Dan is er nog een andere oplossing.

Sportvasten dieet

Het sportvasten dieet. Dit is een meer fanatieke methode. Hier ga je dus echt vasten en sporten tegelijk. Als je dit doet, is het belangrijk dat je vooral heel erg gezond eet. Dat wat je eet, zal minder zijn dan je nu doet, terwijl je wel alle voedingsstoffen nodig hebt. Een sportvasten dieet kenmerkt zich vaak door veel groenten, eiwitten en aanvullende supplementen zoals bijvoorbeeld magnesium. Wil je een sportvasten dieet volgen? Dan moet je lichamelijk gezond genoeg zijn om dit aan te kunnen. Bovendien heb je dan een professioneel schema nodig.

Eerst afvallen dan meer bewegen

Het kan zijn dat je besluit om sporten en afvallen niet te combineren. Het voordeel van eerst afvallen en dan meer bewegen is, dat als je het gewenste gewicht hebt, jouw gewicht niet in de weg zit met het sporten. Je kunt er ook voor kiezen om eerst wat af te vallen en daarna over te gaan naar sportvasten.

Eerst meer bewegen dan afvallen

Het kan ook zijn dat je het bewegen eerst wil opbouwen, van een half uurtje wandelen naar bijvoorbeeld twee keer per week een half uurtje hardlopen. Een mooie doelstelling kan zijn om de 5 km in een half uur te kunnen hardlopen. Dan heb je toch een bepaalde conditie opgebouwd. Het voordeel van eerst bewegen en dan afvallen is, dat je al een meer gezonde verhouding ontwikkelt tussen vet en spieren.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave