Bewuster eten scheelt een hoop

Veel mensen zijn erg onwetend als het gaat om het gebied van voeding. Er zweven een hoop fabels rond in de fitnesswereld onder andere. Veel mensen denken namelijk dat je spiermassa kweekt door elke dag keihard te trainen, gezond te eten en veel eiwitshakes te drinken. Het kweken van spieren gebeurt echter niet zomaar even van de ene op de andere dag. Het is belangrijk dat je hierbij dagelijks meer eet dan dat je verbruikt. Zo kun je daadwerkelijk spiermassa opbouwen en zorg je ervoor dat je lichaamsvet niet toeneemt. Hierbij heb je een goed schema nodig zodat je exact weet waar je mee bezig bent.

Spieren kweken middels een schema

Het maken van een voedingsschema is ook niet zomaar even gebeurd. Als je man bent, kun je de volgende vuistregel bijvoorbeeld aanhouden. Eet altijd voor 50% aan koolhydraten, 20% aan vetten en 30% aan eiwitten. Dit is vaak een prima verdeling. Ga wel voor langzame koolhydraten en onverzadigde vetten. Je vetpercentage berekenen kan ook goed helpen. Tevens dien je mineralen en voldoende vitaminen in te nemen, dus het gaat niet alleen om je calorieverbruik. Ook het drinken van water speelt een rol. De spieren in het menselijk lichaam bestaan voor zo’n 75% uit water namelijk. 3 tot 4 liter water per dag klinkt als onmogelijk, maar dit zou je richtlijn moeten zijn. Een goed voedingsschema met hierbij een schema voor het trainen zou voldoende moeten zijn voor het allerbeste resultaat. Het vetpercentage berekenen is ook aan te raden, zodat je weet wat je startpunt is.

Tips voor meer spiermassa

Een van de belangrijkste eetmomenten op de dag is het ontbijt. Iets wat men vaak vergeet. Start de dag met een ontbijt van wat havermout. Dit kun je bereiden op basis van amandelmelk bijvoorbeeld, met wat bessen en een banaan erdoorheen. Je krijgt hierdoor geen hongergevoel, omdat er sprake is van een langzame opname van koolhydraten. Via de banaan en de bessen krijg je lekker wat vitaminen en mineralen binnen. Als lunch kies je het liefst eiwitten. Ga bijvoorbeeld voor groenten met kipfilet. Groenten kun je onbeperkt eten. Kies voor een mix van allerlei soorten groenten. Dit is fijner voor je lichaam en spieren. Als avondeten kun je gaan voor pasta. Het maakt niet uit of je witte pasta of volkorenpasta neemt. Maak een lekkere smakelijke bolognesesaus van courgette en mager rundergehakt en gebruik olijfolie als je eten aan het maken bent.

https://voedingschema.nl/vetpercentage-berekenen/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave