Laat de centimeters van je af smelten met onze tips!

In de winter komen we allemaal wel een paar kilo’s bij. De extra calorieën, het lekkere eten en de vele familiebijeenkomsten hebben immers hun effect. Dit kan er echter voor zorgen dat je je niet zo goed meer in je vel voelt. Om terug een beetje af te vallen, zijn er gelukkig verschillende dingen die je kan doen, zoals sport inbouwen en het volgen van een voedingsplan! We leggen onze favoriete tips uit, zodat jij de zomer in kan gaan met een lichaam waar je altijd van droomde!

1. Volg een voedingsplan

Een eerste tip is het opstellen en volgen van een voedingsplan. Een voedingsplan zorgt ervoor dat je je goed voorbereid op wat je gaat eten. Een voedingsplan geeft je ook de mogelijkheid om een oogje in het zeil te houden betreffende hoeveel geld je wil spenderen in een bepaalde week. Het is ook een goede manier om te leren koken, aangezien je zelf wat bezig kan zijn met de ingrediënten. Het beste is om elk weekend alle gerechten voor de week voor te bereiden, zodat je je geen zorgen moet maken doorheen de week, wanneer je misschien minder tijd hebt om de maaltijden van het voedingsplan voor te bereiden.

2. Ga wandelen

Een van de beste manieren om centimeters te verliezen, is door beweging te incorporeren in je dagelijks leven. Een heel goede manier om dit te doen, is door voor een bepaalde tijd per dag gaan wandelen. Als je een hond hebt, kan je bijvoorbeeld een aantal minuten langer wandelen. Als je natuurlijk geen hond hebt, dan kan je nog steeds naar de winkel of school wandelen. Voor langere afstanden, kan je wat bewegen door de fiets te nemen!

3. Vindt een hobby die je met vrienden kan doen!

Een van de beste manieren om je voedingsplan en beweging te blijven volgen, is door het samen te doen met iemand anders. Zo kan je bijvoorbeeld een vriendin meenemen naar de fitness. Jullie kunnen elkaar motiveren om vol te houden, zodat het gemakkelijker is om verder te doen!

 

https://samen-sterk.com/dietist-utrecht/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave