Jezelf en je partner stimuleren om meer te sporten

Genoeg sporten is belangrijk voor je mentale en je fysieke gezondheid. Met ons drukke leven waarbij we constant aan het balanceren zijn tussen werk, privé en misschien wel kinderen, is het lastig om daarbij ook nog eens genoeg te bewegen. En dat terwijl het in talloze onderzoeken is aangetoond dat regelmatig sporten voldoening geeft en goed is voor allerlei vitale functies. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor jou maar ook voor je partner. Maar hoe zorg je ervoor dat jullie allebei een gezonde sportroutine opbouwen?

Doe het samen

Wist je dat een nieuwe gewoonte na een week of 3 steeds meer een gewoonte wordt? Probeer elkaar zeker in het begin te stimuleren om te gaan sporten. Niet alleen door elkaar eraan te herinneren maar juist door elkaar op te vangen. Pak bijvoorbeeld even een uurtje de kinderen zodat je partner tijd heeft om te gaan sporten. Of doe alvast even iets in het huishouden of maak het eten klaar. Wanneer je het samen doet is de kans op slagen veel groter!

Maak een planning

Je weet hoe het gaat. De dag is druk, je moet op drie plaatsen tegelijk zijn. Afspraken lopen uit en daardoor schieten zaken als gezond eten en sporten er al snel bij in. Maak daarom een planning en hou er bij het maken daarvan rekening mee dat je niet de hele dag aan kunt staan. Plan dus vooral niet teveel op een dag en hou er alvast rekening mee dat sommige agendapunten uit kunnen lopen.

Beloon jezelf en elkaar

In vorm komen, structureel meer gaan sporten en andere gezonde aanpassingen in je leven maken gaan nu eenmaal niet over één nacht glad ijs. Het kost tijd om je gedrag aan te passen. En mensen zijn er nu eenmaal niet op gericht om maanden of zelfs jaren te wachten op een resultaat van iets waar ze wekelijks mee bezig zijn. vergeet dan ook niet om kleine doelen te stellen en beloon jezelf en elkaar! Dat kan een leuke dag met zijn tweeën zijn maar ook een blijvend aandenken zoals een gepersonaliseerde sleutelhanger. Geef in ieder geval iets uit het hart, dat werkt het meest motiverend!

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave