Het belang van goed ontworpen ziekenhuismeubilair

Ziekenhuismeubilair: van warmtelamp medisch tot rooming-in meubels

Een hoge kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen en zorginstellingen is voor iedereen belangrijk. Gebruiksvriendelijke en innovatieve medische meubels en hulpmiddelen dragen enorm bij aan het werkgemak en het comfort van zorgmedewerkers en patiënten. Bij het ontwerpen van medisch meubilair, of het nu gaat om een warmtelamp voor medisch gebruik of een rooming-in slaapbank, draait het dus om de mensen die deze producten gebruiken.

Warmtelampen medisch in verschillende uitvoeringen

Goed ontworpen, vernieuwende producten helpen de zorg steeds beter te maken. Als baby’s een onderzoek nodig hebben of verschoond moeten worden, dan is een warmtelamp medisch een onmisbaar product voor het voorverwarmen van de tafel. Warmtelampen kunnen ook worden ingezet voor het warm houden van volwassenen. Op het gebied van warmtemanagement is er daarom een gevarieerd assortiment in warmtelampen die aan de muur of het plafond bevestigd kunnen worden. Daarnaast zijn er ook ontwerpen op een verrijdbaar statief.

De kenmerken van rooming in meubilair

In ziekenhuizen en instellingen binnen de gezondheidszorg doen zich vaak situaties voor waarbij mensen bij een ziek kind of familielid willen overnachten of 24 uur per dag in de kamer willen verblijven. Dankzij speciaal ontworpen rooming in slaap- en zitmeubilair kan dit gelukkig steeds vaker op een comfortabele manier. Een belangrijke eis aan dit meubilair is dat het multifunctioneel is en voldoet aan de hygiënevoorschriften van de instelling. Zo moet het materiaal eenvoudig en goed te reinigen zijn. Ook is het fijn als het ontwerp een huiselijke uitstraling heeft.

Het verschil maken voor de zorg

Als het gaat om rooming-in meubels en warmtelampen voor medisch gebruik is het afleveren van een goed ontwerp van groot belang. Deze producten zijn waardevol voor de mensen die zo hard werken in de instellingen. Bovendien zijn slim ontworpen meubels en lampen onmisbaar voor het creëren van een comfortabel gevoel bij patiënten en familieleden. VAB heeft veel ervaring in het ontwikkelen en maken van ziekenhuismeubilair en luistert hierbij goed naar de zorgmedewerkers. Met behulp van hun ervaringen worden medische meubels ontworpen die het verschil maken.

https://vab.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave