Tips bij het kopen van een volière voor jouw vogel

Ben je op zoek naar een volière voor jouw vogel? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De vogel moet voldoende ruimte hebben. Daarnaast moet het gaas geschikt zijn voor jouw vogel. Ook is het belangrijk dat de vogel beschut is tegen wind en regen. Wil je meer weten over deze tips? Lees dan verder en kom erachter!

De lengte

Het is belangrijk dat de vogel voldoende ruimte heeft om te vliegen en te bewegen. Houd er bij de aanschaf van een volière rekening mee dat de volière tien keer de lengte heeft van de grootste vogel. Op die manier weet je zeker dat de vogels voldoende ruimte hebben. De lengte van de volière is belangrijker dan de breedte of hoogte. 

Gaas

De dikte van het gaas is afhankelijk van de vogels die je hebt. Iedere vogel is anders en heeft daardoor ook een ander soort gaas nodig. Gaat het om zebravinkjes? Dan is dun gaas voldoende. Heb je ook kromsnavels? Zorg er dan voor dat er dik gaas voor de volière zit. Je wil natuurlijk voorkomen dat het gaas kapotgaat.

Beschut

Als je een plek voor de volière gaat bepalen is het belangrijk om rekening te houden met de wind. Heb je geen plek waar geen wind staat? Kies er dan voor om een gedeelte van de volière dicht te maken. Dit is namelijk een stuk comfortabeler voor de vogels. Naast wind, is regen ook vervelend voor de vogels. Zorg er dus ook voor dat er een afdak op de volière wordt geplaatst.

Laat je adviseren!

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf en plaatsing van een volière, kun je er een gaan uitzoeken. Wil je een volière kopen en je benieuwt naar het aanbod? Neem dan een kijkje op de website van Birdsupply. Deze partij heeft een enorm aanbod aan volières. Om de juiste keuze te maken is het verstandig om reviews van andere vogelhouders te lezen. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.birdsupply.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave