Best Vitaal
Image default
Diensten

Over Rijswijk

Rijswijk is een gemeente en een plaats waar genoeg is te doen. Het heeft al een geschiedenis vanaf de Nieuwe Steentijd. In deze blog lees je daar meer over, maar ook over wat er zoal te doen is in Rijswijk. Rijswijk ligt dichtbij Den Haag, dat maakt de stad nog eens extra aantrekkelijk. Verder zijn er ook nog een aantal interessante bedrijven die hier gevestigd zijn.

Over Rijswijk

Rijswijk ligt in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het heeft 53.467 (jan 2019) inwoners. Rijswijk hoort bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De stad is al vanaf de Nieuwe Steentijd bewoont. Er zijn namelijk oude sporen van bewoning gevonden die dateren van 3500 v.Chr. Daarvan zijn in de Hoekpolder en Ypenburg opgravingen van geweest. Eerst vond de bewoning in het veengebied plaats, achter de strandwallen. Later werd het gebied op de strandwallen bewoond. Dit kwam omdat het waterpeil steeg in het veengebied.

Interessante bedrijven

Rijswijk kent een aantal interessante bedrijven. Zo is er bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor Statistiek gevestigd, maar ook het TNO. Verder is ook Rijkswaterstaat in Rijswijk. Maar, Rijswijk is er niet alleen voor grote bedrijven. Ook voor gezinnen met kinderen is Rijswijk ideaal. Er is genoeg te doen.

Kinderdagverblijf Rijswijk

Er is een goed kinderdagverblijf in Rijswijk. Het Dit kinderdagverblijf in Rijswijk helpt diverse gezinnen met goede kinderopvang. Wil je meer weten, dan kun je altijd contact opnemen met het kinderdagverblijf in Rijswijk.

Rijswijkse bos

Ideaal aan Rijswijk is dat je er heerlijk de natuur in kunt. Even lekker genieten van de bomen en de rust van de natuur. Dat is voor kinderen ook fijn. Het is een heel mooi rustpunt in een drukke omgeving. Er staat ook een monument: monument de Naald. Het gebied rondom dit monument is ook ontzettend mooi.

Musea

Rijswijk heeft een interessant historisch museum: Museum Bescherming Bevolking-Bunkercomplex Overvoorde. Is geschiedenis jouw ding? Dan mag je dit museum niet missen. Hier vind je interessante historische informatie.

Escape Room

Ook Rijswijk heeft een eigen Escape Room. Hier kom je terecht in oud Londen. Jack the Ripper heeft moorden gepleegd en hier moet je het raadsel van het onderzoek ontrafelen. Een spannende escape room, zenuwslopend. Durf jij het aan?

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/

Gerelateerde artikelen

Het belang van sport massages

Zo kun jij aan het einde van het jaar voordeliger uit zijn!

Obstructief Slaapapneu Syndroom: wat is het en is het gevaarlijk?