Veelzijdigheid van soda en groene zeep

Soda en groene zeep van Tricel

Wanneer we het het hebben over schoonmaakproducten die iedere huishouden in huis moet hebben, dan zijn termen als groene zeep en soda misschien wel de meestvoorkomende. Deze alledaagse producten vormen al jarenlang de basis voor een schoon huis op een natuurlijke basis. Wil je niet al te veel chemicaliën gebruiken, dan is vloeibare groene zeep of gewone groene zeep heel vaak hét middel om te reinigen. De producten van Tricel komen je vast bekend voor in de supermarkt. Dat komt omdat ze al jarenlang een begrip zijn voor soda en zeep. Maar wat zijn de voordelen van groene zeep en soda? Daar gaan we je graag wat meer over vertellen.

Tricel vloeibare groene zeep

Het meest bekende product van Tricel is vloeibare groene zeep. Het is een zeep op natuurlijke basis met parfum. Het is ideaal voor het schoonmaken van vette handen of ontvetten van voorwerpen, maar ook verwijderen van vetvlekken uit textiel. Super handig als je dus regelmatig vetvlekken krijgt door koken of bakken. Het fijne van Tricel groene zeep is dat het milieuvriendelijk is en gemakkelijk vet en vuil verwijderd. Het resultaat is weer een mooi schoonoppervlak zonder gebruik van sterke chemische stoffen. Tricel groene zeep bevat wel parfum!

Toepassingen soda en vloeibare zeep

Soda en groene zeep zijn een must voor iedere huishouden. Vraag het je moeder of vader, en ze zullen het beamen. Maar waar kun je het dan voor gebruiken? Nou een heleboel! We noemen onder ander:

  • schoonmaken van sanitair
  • reinigen van douche en toilet
  • het mooi schoonmaken van vloeren (denk aan tegels en leistenen vloeren – minder geschikt voor marker en linoleum)
  • losweken vetvlekken in kleding
  • schoonmaken van honden- of kattenbak / mand

Hoewel voor mensen groene zeep een duidelijk doel heeft, is dat voor soda vaak niet altijd even duidelijk. Terwijl Soda misschien wel nóg veelzijdig is dan groene zeep. Lees dus gauw verder wat je met dit geweldige product kunt doen.

Soorten schoonmaaksoda (baking soda)

Binnen de productbenaming ‘Soda’ zijn er vele soorten producten. Zo kennen we schoonmaaksoda en baking soda, toch wel de meest voorkomende. Maar er zijn ook weer andere soda’s waarbij elk fabrikant weer een eigen terminologie hanteert. Een veelvoorkomende misvatting is dat baking soda niets te maken heeft met bakken. De Nederlandse vertaling is namelijk ‘zuiveringszout’. Een belangrijk verschil dus 😉

Tricel Soda grof en fijn

Van het merk Tricel vind je twee verschillende producten in het verkoopvak. Namelijk zilver soda grof en zilver soda fijn. Soda heeft als basisbestandsdeel natrium (zout) en dat maakt het een mooi natuurlijk product voor bijvoorbeeld het ontsmetten van wondjes, maar ook voor het verwijderen van hardnekkige groenaanslag. Maar doordat het een zuiverende en ontsmettende werking biedt, kun je Tricel zilver soda fijn ook uitstekend gebruiken voor je wasbeurten voor extra waskracht! Super handig en wellicht een handige feit die je niet eerder wist. Maar daar blijft het niet bij!

Gebruik het voor een voetenbadje

Soda van het merk Tricel is veel veelzijdiger dan je denkt. Want in lauw water biedt het een natuurlijke reinigende werking voor je voeten. Na de tijd voelen je voeten niet alleen heel zacht aan, ze zijn gereinigd en ruiken weer fris. Het is een uitstekende manier om van je zweetvoeten af te komen. Ook is het geweldige ontspanning voor je voeten na een dag hard werken Stop je voeten in een badje met soda en je zult zien dat je voeten minder dik en gezweld aanvoelen.

Ook handig als manicure

Van je voeten gaan we naar je handen. Soda is namelijk een geweldige manier om je vingers te reinigen van hardnekkige nagellak. Gun jezelf dus een manicure momentje en stop je handen 10-15 minuten in een badje met soda. Je zult merken dat alle viezigheid veel gemakkelijk eraf gaat. Als bijeffect voelen je handen ook nog eens zacht aan.

Tricel soda en groene zep online kopen

Zoals eerder vermeld zijn de producten van Tricel te koop in bijna iedere supermarkt. Maar sindskort kun je ze ook kopen rechtstreeks bij de fabrikant. Via de webshop van Klok eco kun je nu ook soda en groene zeep van tricel voordelig online kopen met snelle levering. Zowel Klok als Tricel zijn handelsmerken van zeepfabrikant Senzora uit Deventer.

https://www.klok-eco.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave