Best Vitaal
Image default
Thuisgezondheid

Het reinigen van je darmen

Het belang voor je gezondheid

We hebben allemaal wel mensen in de omgeving die willen afvallen. De één voelt zich niet optimaal in zijn huidige vorm en mist zelfvertrouwen. De ander wilt gewoon gezonder zijn of in bepaalde kleren passen. Zo zijn er wel meer redenen die mensen kunnen hebben. De manier hoe men afvalt, verschilt ook weer. Er bestaat niet één manier namelijk dat je kunt toepassen. Wat ook helpt bij het afvallen, is het reinigen van je darmen. Dit kun je doen door vezels en bepaalde kruiden toe te voegen aan je dieet. Dit helpt je met het verwijderen van oud afval in de darmen.

Schoonmaak van de darmen

Het is goed om je dieet onder een vergrootglas te leggen. Zo kun je er achter komen of je op de goede weg bent. Ook leer je dan of je jezelf goed verzorgt. Je lichaam ontgiftigen is in principe een grote schoonmaak voor je darmen. Er zijn voedingsmiddelen met reinigende kenmerken die je helpen om af te slanken. Hiervoor kun je seizoensfruit consumeren en meer groente en peulvruchten eten. Vermijd snacks en vervang brood door groenten. Je darmen zullen dit fantastisch ervaren. Het wordt vanzelf schoner en je zult merken dat je een betere nachtrust zult krijgen. Ook je ademhaling wordt beter en je leven komt meer in balans. Als ontbijt kun je bijvoorbeeld een smoothie nemen. Dat is ook nog eens lekker!

Darm detox

Onze darmen zorgen voor de voedselvertering. Na de vertering komen allerlei voedingsstoffen vrij. Deze worden opgenomen in je lichaam de dunne darm. Dat is in het kort hoe onze darmen werken. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende volkoren producten en eiwitten binnenkrijgt. Hoeveel dit precies is, hangt af van je leeftijd en geslacht. Mannen hebben meer eiwitten nodig dan vrouwen. Daarnaast is het verstandig om producten met suiker en verzadigt vet te vermijden

Darmspoeling in eigen huis

Wanneer je thuis last hebt van je darmen, is een darmspoeling aan te raden. Het is gemakkelijk en je zult er geen pijn van krijgen. Een darmspoeling thuis uitvoeren helpt je tegen verstoppingen en diarree.

https://www.vegaqura.nl/