Waarom vinden we afvallen toch zo moeilijk?

Als je zelf wel eens geprobeerd hebt om af te vallen dan weet je misschien wel hoe lastig dat is. De eerste kilo’s gaan nog wel, maar daarna wordt het vervelend. Met de recepten van Makkelijk Afvallen kun je er in ieder geval voor zorgen dat je gevarieerd eet. Want dat is minstens zo belangrijk dan maaltijden klaarmaken die weinig calorieën bevatten

Je kunt niet zonder vet en suiker

Vetten en suikers helemaal in de ban doen is geen goed idee. Je lichaam heeft ze allebei nodig om goed te kunnen functioneren. Minderen is natuurlijk wel een goed idee als je wilt afvallen. Met koolhydraatarme recepten kun je ervoor zorgen dat je lichaam zijn eigen reserves aanspreekt. Om te voorkomen dat je honger krijgt en naar ongezonde tussendoortjes gaat grijpen is het belangrijk om veel groente te eten. Twee ons per dag, het advies van het Voedingscentrum, halen we normaal gesproken lang niet elke dag. Zorg dus voor een uitgebalanceerd dieet.

Verander je eetgewoontes

Als je wilt afvallen is het geen kwestie van een paar weken honger lijden en daarna weer terugvallen in oude gewoontes. Dan krijg je het jojo effect. Het is een kwestie van andere eetgewoontes. Lunch voortaan met een salade in plaats van brood. In brood zitten namelijk veel koolhydraten. Bij het ontbijt kun je wel een boterham eten, zodat je daar de hele ochtend op vooruit kunt. 

Stel doelen en beloon jezelf

Knip je afvalplan in stukjes. Dus niet: ik ga 20 kilo afvallen, maar ‘ik ga proberen de komende 3 weken 5 kilo af te vallen’. En als je dat hebt gehaald dan beloon je jezelf. Met een nieuwe broek, een paar schoenen, een boek of een uitje met een vriendin. Vervolgens stel je een nieuw doel. Zo wordt het lijnen minder moeilijk, omdat je niet alleen maar naar je einddoel kijkt.

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave