Natuurproducten voor je eigen gezondheid

We kiezen steeds vaker voor natuurproducten in plaats van chemische namaakproducten. Dat is helemaal niet gek, want in de natuur is van alles te vinden dat voor ons ook kan werken. Bijvoorbeeld propolis, een soort lijmachtige substantie. Het wordt geproduceerd door bijen om hun bijenkorf vrij van bedreigingen te houden. Een ander natuurproduct dat je kunt kopen en gebruiken is Manuka honing. De Makuna honing is een honing die in verschillende niveaus MGO gekocht kan worden. Propolis is er in allerlei uitvoeringen, van tandpasta’s tot crèmes. Het idee is dat deze natuurlijke producten ook voor jouw gezondheid ingezet kunnen worden. 

 

Over propolis

Propolis wordt door bijen aangemaakt en is een kleverig, bruin goedje. Het is in principe een hard materiaal, maar bij hogere temperaturen wordt het meer kleverig. De bijen maken het van sap uit knoppen, planten en bomen. Honingbijen zetten het zelf in om bacteriën, schimmels, virussen en meer in hun bijenkorf te doden. Dat zou het dus ook voor ons kunnen doen. Je kunt propolis in allerlei vormen kopen en gebruiken. De tandpasta werkt bijvoorbeeld door de ongewenste narigheid in de mond te doden, waar een crème weer werkt om de huid te verzorgen. Je kunt je voorstellen dat propolis voor je lichaam ook kan werken om bacteriën te doden. 

 

Over MGO en Makuna honing

In Makuna honing zitten verschillende niveaus van MGO. De MGO is een afkorting voor methylglyoxal, een cruciaal element voor de zinnige werking van de honing voor de mensen. Dit is namelijk het meest belangrijke element met een antibacteriële werking in Makuna honing. Het werkt ook als verbindingselement. MGO in Makuna honing doodt bacteriën niet alleen, maar voorkomt ook dat nieuwe bacteriële cellen kunnen ontstaan. Makuna honing kan een concentratie van MGO 100 hebben, maar ook van MGO 1000 of meer. Daar tussenin zijn ook nog allerlei concentraties. 

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave