Best Vitaal
Image default
Aandoeningen en ziekten

Superfoods kopen? Dit zijn je mogelijkheden

Vandaag de dag zijn tal van superfoods verkrijgbaar. Superfoods zijn speciale voedingsmiddelen die een hoog gehalte hebben aan goede stoffen en antioxidanten, waardoor ze tal van gezondheidseffecten hebben op het lichaam. Hoewel niet alle gezondheidseffecten wetenschappelijk onderbouwd zijn, kan het zeker aan te raden zijn om gebruik te maken van deze superfoods naast het normale dieet. Als aanvulling op het dieet kan een superfood voor positieve effecten zorgen. Welke populaire superfoods zijn er en hoe kun je deze aanschaffen? Dat lees je hier!

Maak kennis met kurkuma

Kurkuma is niet voor niets een van de meest bekende superfoods van dit moment. Het wordt niet alleen gebruikt in tal van gerechten, maar ook in smoothies en als aanvullend supplement bij diëten. Kurkuma bevat een belangrijk ingrediënt: curcumine. Dit ingrediënt bevat de antioxidanten en beschermt hiermee het lichaam tegen vrije radicalen, stoffen die cellen en weefsel kunnen beschadigen. Kurkuma kopen kan gemakkelijk en snel online.

Ontdek de werking van groenlipmossel

Een relatief onbekende superfood op dit moment is groenlipmossel. Groenlipmossel is een mosselsoort dat voornamelijk in Nieuw-Zeeland leeft. Deze mosselsoort zit vol met eiwitten, omega 3-vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen. Naar verluidt werkt groenlipmossel ontstekingsremmend, maar heeft het ook andere positieve effecten op de gezondheid. Wil je groenlipmossel kopen? Online is het aanbod ruim en heb je de keuze uit verschillende vormen, waaronder poeder of complete mosselen. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe je deze superfood tot je wilt nemen!

 

Behalve kurkuma en groenlipmossel zijn er meer superfoods te vinden. Onder andere hennepzaad, vette vis, bessen en tarwegras worden gezien als superfoods. Door gebruik te maken van superfoods in je dieet kun je zeker positieve effecten ontdekken. Het is wel goed om te weten dat alleen het tot je nemen van deze superfoods niet voldoende is. Wanneer je het gebruik in combinatie met een gevarieerd en gezond dieet ervaar je de beste resultaten!

 

Gerelateerde artikelen

Overweeg je om vegetariƫr te worden? Let dan hierop

De beste manier om een soa zelftest te doen

Koop de beste yoga mat met onze tips