Psychiater in Amsterdam nodig?

Behandeling door een psychiater in Amsterdam

Mensen kunnen diep van binnen een strijd met zichzelf voeren, die voor de buitenwereld niet of slecht zichtbaar is. En deze problemen kunnen een grote drempel vormen voor diegene. Misschien ervaart u tijdens het dagelijks leven of in bepaalde situaties angst of spanningsklachten, of komt u er alleen niet uit en heeft u daarom het gevoel dat u hulp nodig heeft? In dat geval kan een psychiater in Amsterdam uitkomst bieden.

Professionele hulpverlening

Een psychiater in Amsterdam biedt professionele hulp aan zij die te maken hebben met psychische klachten. Hierbij worden de klachten van de patiënt niet centraal gezet, maar de persoon zelf. HIerbij kijkt de psychiater naar hoe de persoon de oplossing kan halen vanuit zichzelf, maar ook over hoe de potentie van deze persoon zo goed mogelijk kan worden benut. Op deze manier leert men hoe om te gaan met de klachten, in plaats van er voor weg te lopen.

Verschillende principes

Hierbij maakt de psychiater gebruik van een verscheidenheid aan verschillende methodes, die uit bepaalde principes voortkomen. Onder andere uit de pedagogiek, psychiatrie en psychologie. De meeste praktijken werken aan de hand van een vaste werkwijze. Zo ook Invivo Clinics. Deze kliniek maakt gebruik van een tiental behandelmethodes, waaronder mindfullnes, compassietraining, EMDR, schematherapie, running therapie, systeemtherapie, E-Health, medicamenteuze behandeling, cognitieve gedragstherapie, freedom of movement en psychodynamische psychotherapie.

Opstellen van een behandelplan

Voordat er een keuze wordt gemaakt voor een bepaalde behandeling, stelt u samen met de behandelaar een behandelplan op. Voorafgaand aan het opstellen van een behandelplan, wordt de intakeprocedure gestart. Deze bestaat uit een aantal gesprekken en het invullen van de vragenlijst. Op deze manier leert de psychiater in Amsterdam u goed kennen en kunnen uw klachten in kaart worden gebracht. Wist u dat er ook een terugvalpreventie plan wordt opgesteld? Op deze manier wordt de effectiviteit van de behandeling gegarandeerd.

Invivo Clinics

Een bekende psychiater in Amsterdam is Invivo Clinics. Deze psychiater is werkzaam sinds 2009 en biedt behandelingen aan vanuit de vestiging in Amstelveen, onder andere voor angst- en spanningsklachten. De methodes die Invivo Clinics hanteert zijn bewezen voor de behandeling van allerlei klachten, zoals gespannenheid, paniekaanvallen, angstoornissen en andere soorten problematiek. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie.

https://invivoclinics.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave