Geef uw zoon/dochter advies over geld

Geef uw zoon/dochter advies over geld

Als u uw zoon of dochter advies wilt geven over geld, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om ze de waarde van geld te leren kennen en te leren hoe ze kunnen sparen voor dingen die ze willen hebben. Daarnaast is het nuttig om ze te laten zien hoe ze hun geld moeten budgetteren, zodat ze niet te veel uitgeven. Tot slot is het een goed idee om uw kind van jongs af aan gezonde financiële gewoonten bij te brengen, zodat het kan leren hoe het verantwoord met zijn geld omgaat. Hier volgen een paar tips over hoe u dit allemaal kunt doen:

 

1. Leer ze de waarde van geld

Een manier om dit te doen is door ze te laten zien hoeveel dingen kosten in verhouding tot hoeveel geld ze hebben. Bijvoorbeeld, als ze een nieuw stuk speelgoed willen dat €20 kost, maar ze hebben maar €10, leg hen dan uit dat ze eerst moeten sparen voor ze het kunnen kopen. Dit zal hen helpen om te begrijpen dat ze moeten oppassen hoe ze hun geld uitgeven.

 

2. Help ze te sparen voor dingen die ze willen

Een andere manier om uw kind de waarde van geld te leren, is om ze te helpen geld opzij te zetten voor specifieke items die ze willen hebben. Als ze bijvoorbeeld sparen voor een nieuwe fiets, kunt u hun spaargeld elke week verdubbelen, zodat ze hun doel sneller bereiken. Dit zal ze laten zien dat sparen tijd en geduld kost, maar dat het uiteindelijk de moeite waard is.

 

3. Laat ze zien hoe ze hun geld kunnen budgetteren

Een budget is een hulpmiddel waarmee uw kind kan leren hoe het verstandig met zijn geld moet omgaan. Ga met hem of haar om de tafel zitten en leg uit hoeveel geld hij of zij elke week moet uitgeven aan zaken als eten, kleding en ontspanning. Help hen dan om uit te zoeken hoe ze zich aan hun budget kunnen houden, zodat ze niet te veel uitgeven.

 

4. Breng gezonde financiële gewoonten bij

Het is belangrijk om uw kind al op jonge leeftijd gezonde financiële gewoonten bij te brengen. U kunt hen bijvoorbeeld leren om elke week een bepaald percentage van hun zakgeld te sparen, zodat ze er een gewoonte van maken om regelmatig te sparen. U kunt ze ook leren verantwoord met krediet om te gaan door ze een kleine toelage op een creditcard te geven die ze elke maand moeten afbetalen. Dit zal hen helpen begrijpen hoe krediet werkt en hoe ze het kunnen gebruiken zonder schulden te maken.


Is uw kind geïnteresseerd in Bitcoins en Crypto? Bespreek dan samen met uw kind de voordelen, maar ook zeker de risico’s en informeer u op de site van Anycoindirect

https://anycoindirect.eu/nl
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave