Heeft een relatie invloed op je gezondheid?

Als je alleenstaand bent, wil dat niet meteen zeggen dat je geen rijk leven hebt. Vaak heb je een drukke agenda die gevuld is met werk, sport, familiebezoekjes en andere sociale bezigheden. Maar toch kan het zijn dat er tussen al deze bezigheden door momenten zijn waarbij je het gevoel hebt dat er iets, of iemand, ontbreekt. En dat kan een partner in je leven zijn.

Wat is de invloed van een relatie op je gezondheid?

Of je nu wel of geen druk sociaal leven hebt, voor iedereen komt er een moment dat je de voordeur van je huis dichtdoet en dat je alleen in huis bent. De momenten dat je dat het meest merkt, zijn waarschijnlijk tijdens het avondeten, als je op de bank voor de televisie zit en natuurlijk ook als je in bed ligt. Dan kun je niet de dag doornemen of de film bespreken waar je naar kijkt. En natuurlijk mis je ook een arm om je heen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die geen relatie hebben, inderdaad vaker mentale of lichamelijke klachten hebben in vergelijking met mensen die wel een partner hebben. Dit uit zich dan bijvoorbeeld in een gevoel van niet gelukkig zijn en in het hebben van depressies.

Hoe vind je een partner voor het leven?

Voor sommige mensen is het geen enkel probleem om iemand aan te spreken die ze niet kennen. Of dat nu in de supermarkt is of in de trein. Maar als je niet zo gemakkelijk contact legt, kan het toch lastig zijn voor een man zoekt vrouw. Zeker als je je ook liever niet bij een datingapp wilt aanmelden om een relatie te krijgen. Gelukkig zijn er nog andere manieren om op een prettige en ook betrouwbare manier een partner te vinden. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een relatiebemiddelingsbureau.

Wat is het voordeel van een relatiebemiddelingsbureau?

Nadat je je hebt ingeschreven bij een relatiebemiddelingsbureau krijg je een persoonlijk intakegesprek. Je kunt daarbij niet alleen heel duidelijk vertellen wat je zoekt in een partner. Het is ook een goed moment om te laten zien wie jij zelf bent. De consulent voert dit gesprek ook met de andere kandidaten en kan dus ook een goede inschatting maken met wie je een match zou kunnen hebben. Dat maakt het al een stuk persoonlijker dan via een datingapp. Hoewel het misschien niet als eerste in je op zou komen om op deze manier een partner te zoeken, is de tijd dat dit een taboe was allang voorbij. In deze tijd, waar alle contacten online verlopen, wordt het steeds ingewikkelder om in het dagelijks leven een leuke vrouw tegen het lijf te lopen. Als je het via deze weg doet, is de kans van slagen heel groot. En dat betekent dat je een zonnige toekomst tegemoet kunt zien als je je partner vindt via een relatiebemiddelingsbureau.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave