4 redenen waarom je elke dag een groen sap zou moeten drinken

Groene sappen zijn de rocksterren van de gezondheidswereld. Ze condenseren verschillende porties fruit, groenten en andere superfoods tot een enkele, gemakkelijk te consumeren drank. Omdat er zoveel in één drankje zit, zijn groene sappen ongelooflijk voedzaam en hebben ze een indrukwekkende lijst met gezondheidsvoordelen.

Daarom hebben ze zoveel aantrekkingskracht. Er is gewoon geen andere manier om zoveel voordelen en voedingsstoffen in één portie te bieden. Niets is te vergelijken.

Hier zijn vier voordelen die je kunt verwachten van een dagelijks groen sap.

Alkaliseert het lichaam

De pH van je lichaam is als het Goudlokje-principe. Het mag niet te zuur zijn. Het kan niet te alkalisch zijn. Het moet precies goed zijn (tussen 7,35 en 7,45 pH). Je lichaam heeft natuurlijke buffersystemen die het binnen het ideale pH-bereik houden. Maar als u alcohol drinkt of bewerkte voedingsmiddelen consumeert, kan uw lichaam zuurder worden.

Als reactie hierop moet je lichaam bufferende mineralen van elders in het lichaam halen om je pH te behouden. Dit kan leiden tot een breed scala aan problemen, waaronder zwakke botten, vermoeidheid, stijve gewrichten en spijsverteringsproblemen. Het consumeren van veel groene groenten helpt de alkaliteit te behouden. En de makkelijkste manier om dat te doen is elke dag met een groen sapje.

Energie voor de hele dag

Als je moe bent, wat is dan het eerste waar je naar reikt? Koffie? Een riskante energiedrank?

Hoewel sommige cafeïnehoudende dranken zoals thee en koffie met mate perfect gezond zijn, zijn ze geen remedie voor de echte reden dat je moe bent. Naar schatting 9 van de 10 mensen hebben een tekort aan belangrijke vitamine c en mineralen. Als je lichaam geen voedingsstoffen meer heeft, werkt het gewoon niet zoals het zou moeten, waardoor je je vermoeid voelt. Green juice zijn de perfecte remedie. Ze zorgen voor een bijna onmiddellijke verhoging van de energie. En in tegenstelling tot cafeïne of synthetische stimulerende middelen, is er geen crash in de late namiddag.

Kan veroudering vertragen

Als je geen grote verscheidenheid aan groenten, fruit en kruiden eet, mis je een belangrijk onderdeel van welzijn: antioxidanten. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen oxidatieve schade, die bijdraagt ​​aan fysieke veroudering. Studies hebben oxidatieve schade in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker, diabetes, hartaandoeningen en meer. En de beste bron voor antioxidanten is te vinden in fruit en groenten.

Een analyse van 95 onderzoeken door wetenschappers van het Imperial College London toonde zelfs een opmerkelijke bescherming tegen een reeks ziekten aan wanneer dagelijks 10 porties fruit en groenten werden geconsumeerd. Dit beschermende voordeel kwam alleen van planten. Groene sappen geven je meerdere porties voedzame superfoods om je inname van antioxidanten te stimuleren.

Verbetert de darmgezondheid

Je darmen zijn de basis van gezondheid. Het kan het verschil zijn tussen depressie en geluk. Het beïnvloedt bijna elk aspect van uw gezondheid. Daarom is het van cruciaal belang om stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat uw darm gezond is, en het drinken van groen sap ondersteunt de darmgezondheid.

Dat komt omdat groene sappen spijsverteringsenzymen en prebiotica bevatten. Sommige groene sappen van hogere kwaliteit bevatten zelfs probiotica, goede bacteriën waarvan bekend is dat ze de darmgezondheid ondersteunen. Al deze stoffen kunnen de gezondheid van je darmen drastisch verbeteren.

https://bestvitaal.nl/groen-sap-voor-een-betere-gezondheid
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave