Dankzij mindfulness leer je beter ontspannen

Soms kunnen oude patronen behoorlijk in de weg zitten en ervaar je emotionele druk of werkdruk. Je wil graag alle ballen hoog houden, maar je voelt dat je geleefd wordt. Sombere gedachten, stress en pijn kunnen het gevolg zijn. Wil je graag iets doen aan je lichamelijke en geestelijke klachten en leren om makkelijker te ontspannen, dan is een training mindfulness nabij Nijmegen een goede keuze.

De voordelen van aandachttraining in Nijmegen

Het Mindfulness Based Stress Reduction-programma is ontwikkeld door de Amerikaanse bioloog Jon Kabat-Zinn. Mindfulness combineert oosterse wijsheid met westerse medische kennis en psychologie. De training wordt ook wel aandachttraining genoemd en leert je om bewust in het huidige moment aanwezig te zijn. Je leert bij een training mindfulness in Nijmegen om open en vriendelijk te zijn en een houding van acceptatie aan te nemen. Doordat je meer ontspannen bent, ga je creatiever om met stress. Lichamelijke en psychische klachten nemen dan af. Zo hebben mensen met klachten als burn-out, angst, hoge bloeddruk, hoofdpijn, slecht slapen of hyperventilatie baat bij de trainingssessies.

Training mindfulness in Arnhem of Nijmegen volgen?

Iedereen die zich na een serie bijeenkomsten energieker en vitaler wil voelen, kan meedoen aan een cursus mindfulness nabij Nijmegen. Coach Sabine Hemmers geeft namelijk in Altforst, dat in de buurt van Nijmegen en Arnhem ligt, een programma dat in totaal 8 weken duurt. De sessies zijn absoluut niet zweverig, maar juist heel praktisch. Met behulp van bewegingsoefeningen, meditatieoefeningen en opdrachten leer je om weer in het hier en nu te leven. Ook leer je beter om te gaan met gebeurtenissen uit het verleden en wordt je manier van communiceren aandachtiger. Heb je moeite met focussen en concentreren, dan kan je deze vaardigheden door middel van de training verbeteren.

Sabine Hemmers: trainer mindfulness in Den Bosch en omstreken

Stress, omgaan met gedachten, omgaan met grenzen. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen in de achtergrondinformatie die je ontvangt bij je training mindfulness in Arnhem door Sabine Hemmers. Ook het maken van bewuste keuzes en minder piekeren zijn zaken die je door oefening onder de knie kan krijgen. Hemmers is ook actief als trainer mindfulness in Den Bosch en daarnaast verzorgt zij als organisatiecoach coaching op individueel en teamniveau. Zij geeft niet alleen MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), maar coacht ook vrouwelijke managers die willen groeien. Daarnaast helpt zij teams in bedrijven om het werkplezier met elkaar te versterken.

https://sabinehemmers.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave