Welke gezondheidsvoordelen biedt een podotherapeut?

De Podotherapeut Zaandam houdt zich bezig met de behandeling en verzorging van de voeten. Podos is het Griekse woord voor voeten, logos betekent wetenschap. Een podotherapeut kan een arts, chirurg, verpleegkundige of schoonheidsspecialist zijn, maar ook iemand na het volgen van een opleiding een diploma podotherapie heeft verkregen.

 Waarvoor kun je terecht bij Podotherapeut Zaandam?

Podotherapie is een dynamische en relatief nieuwe tak van geneeskunde. Dit hangt samen met de grote vraag naar podotherapeutische behandelingen en de behoefte aan nauwe specialisatie op dit gebied. Podotherapeut Zaandam doet verschillende medische en cosmetische behandelingen om voet- en nagelaandoeningen te voorkomen. Bij Podotherapeut Zaandam is voetzorg veelomvattend, beginnend met consulten bij dermatologen, algemeen en vaatchirurgen, om te eindigen met podotherapeutische  procedures die worden uitgevoerd door verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten, inclusief lasertherapie van nagels van handen en voeten.

 Wat doet Podotherapeut Zaandam precies?

De basistaak van Podotherapeut Zaandam is het gezond houden van de voeten, dat wil zeggen profylactisch optreden zodat er geen huid- en nagelaandoeningen ontstaan. Patiënten met voetaandoeningen kunnen baat hebben bij podotherapeutische behandelingen die dermatologische, chirurgische, diabetische, orthopedische, neurologische en andere behandelingen ondersteunen. Podotherapeut Zaandam biedt een breed assortiment. De basisbehandeling podotherapie is een vorm van therapeutische pedicure en meer dan een cosmetische pedicure. Het bestaat uit het schuren van de voeten en nagels, het op de juiste manier knippen van de nagels en het verwijderen van de vereelte opperhuid, samen met het leren van de patiënt hoe hij voor de voeten moet zorgen.

 Welke behandelingen doet Podotherapeut Zaandam nog meer?

 • Het verwijderen van likdoorns en eelt, door middel van het verwijderen van de gelaagde epidermis met:
  • een wegwerpschuurkap die is verbonden met de freesmachine met een absorber, die pijnloos ronddraait en het teveel aan huidlagen weg wrijft.
  • CO2-laser, die de likdoorns uitbrandt na voorafgaande verdoving.
  • chirurgische excisie van eelt met een scalpel
  • cryotherapie van likdoorns door dermatoloog arts
  • aangegeven diagnose van de oorzaak van de vorming van likdoorns.
 • Het verwijderen van hyperkeratose, epidermale lagen , epidermale verdikking door middel van frezen, CO2-laser en cryotherapie. Podotherapie Zaandam kan therapiemethoden combineren.

 

 • Therapie voor gebarsten hielen en droge, schilferige huid. Hoe sneller we met de therapie beginnen, hoe korter en minder belastend het zal zijn. Bij Podotherapeut Zaandam merken we dat er veel vrouwen zijn met scheurtjes in de hielen. Naast het esthetische defect kunnen ze pijn veroorzaken en het lopen onmogelijk maken. De resulterende diepe scheuren kunnen een toegangspoort zijn voor bacteriën, schimmels en virussen. Met passende behandelingen en aanpassing van medicinale zalven kan Podotherapie Zaandam dit probleem verbeteren.

 

Behandelt Podotherapeut Zaandam ook diabetische voet?

Jazeker, een behandeling van de diabetische voet is een constante zorg van verschillende specialisten, zoals de diabetoloog, vaatchirurg, dermatoloog, podotherapeut en verpleegkundige. Goed verzorgde voeten bij patiënten met diabetes, podologische behandelingen en het gebruik van geschikte crèmes voorkomen ophoping en scheuren van de opperhuid en huidinfecties. Goed beheerde diabetes vermindert het risico op complicaties in de vorm van een slechte bloedsomloop en aandoeningen van de innervatie van de voeten. Podotherapeut Zaandam behandelt ook ingegroeide nagels. Dat gebeurt door decompressie van hyperkeratose nabij de nagels en passend trimmen, en vervolgens klemmen voor ingegroeide nagels zijn niet-invasieve procedures. 

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave