4 tips om stress te verminderen

Heb jij wel eens last van stress en weet je niet hoe je dit kunt verminderen? Teveel stress kan zich uiten in je lichaam als hoofdpijn, buikklachten, een hoge bloeddruk, hartkloppingen en rug- en nekklachten. Op mentaal vlak pieker je veel, heb je moeite met slapen, eet je juist veel of juist niks en ben je vergeetachtig. Als je teveel stress ervaart kan je mogelijk een burn-out krijgen. In deze blog lees je 4 tips om stress te verminderen.

Luister naar muziek

Ga je er comfortabel voor zitten of liggen en luister naar je favoriete muziek. Je kan er ook een keer voor kiezen om een rustige muziek te luisteren, omdat je tijdens stress veel hartkloppingen krijgt. Hierdoor kan je lichaam weer rustig worden en kun jij genieten van al die leuke nummers. Neem de tijd om muziek te luisteren en geniet van de muzikale klanken in je oren.

Zoek ontspanning

Bij welke ontspanningsactiviteit word jij helemaal zen? Dit kan voor iedereen anders zijn. De een raakt ontspannen van een creatieve activiteit zoals tekenen of schilderen. De ander kan zich ultiem genieten in een spabad om stress te verminderen. Zoek uit waar jij ontspannen van wordt en pas dit toe als je teveel stress ervaart.

Leg je telefoon weg

Scrollen door je telefoon, social media en het nieuws lezen gaat je niet helpen om je stress te verminderen. Je krijgt er waarschijnlijk nog meer stress van. Leg je telefoon weg als je stress ervaart, want door het kijken van berichten waar het lijkt alsof mensen het beter hebben dan jezelf daar wordt je niet beter van. Daarnaast is teveel schermtijd op een dag ook niet aan te bevelen.

Ga bewegen

Door te gaan bewegen zorg je ervoor dat je gedachtes worden toegetrokken naar het bewegen. Je bent bezig om je lichaam actief te laten zijn en dit kan zorgen voor vermindering van stress. Het helpt ook om even de natuur op te zoeken en te genieten van een boswandeling. Waarschijnlijk heb je op het begin van je stress moment geen zin om te bewegen, maar we raden het je toch aan om dit te doen!

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave