De dagen worden weer korter, werk thuis aan je conditie

Nu de dagen weer korter worden is het tijd om na te denken hoe je straks in de winter jouw conditie op peil houdt. Je kan het je nu niet voorstellen maar dat mooie weer is straks echt over. Thuis trainen op een loopband is een ideale manier om ook op dagen dat het minder mooi weer is lekker te kunnen bewegen. Koop nu alvast een loopband en je bent voorbereid. Het probleem is echter dat er zo veel aanbod is, hoe ga je nu al die loopbanden vergelijken?

De beste loopband voor thuis kiezen

Dat is zeker een uitdaging. Het is zeker goed om eerst te bepalen wat voor soort loopband je nodig hebt. Zo is met name de snelheid die jij loopt van belang. Dat kan namelijk variëren van wandelen tot (heel erg) hard rennen. Soms zie je al aan de naam waar de betreffende loopband voor geschikt is. Heet de loopband een ‘walkingpad’ dan is deze bedoeld om te wandelen. Hardlopen kan niet op zo een model.

Hoe harder je loopt hoe duurder je uit bent

Loop je behoorlijk hard, dan heb je een loopband nodig waarop je een hogere snelheid kunt halen. De motor van zo een loopband moet meer vermogen hebben, maar ook het loopoppervlak moet langer zijn. Jouw paslengte zal immers groter zijn. Ook zal de hardloopband zwaarder en stabieler uitgevoerd moeten zijn omdat de belastingen groter zijn. Een voorbeeld van een betaalbare middenklasse is de Virtufit Elite TR-500i loopband.

Je conditie op peil houden of verbeteren

Of je nu wandelt of hardloopt, het doel is altijd om je conditie op peil te houden of te verbeteren. Gelukkig is niet iedereen hetzelfde, maar dat betekent ook dat je zelf moet bepalen welke loopband voor jou de juiste keuze is. De bovengenoemde Virtufit loopband is één van de weinigen die je kunt koppelen aan Zwift. Voor de ene persoon is dat geen issue, totaal onbelangrijk, terwijl een ander daar een enorme meerwaarde in ziet. Zoveel mensen, zoveel smaken

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave