Hoe werkt de Invisalign beugel voor volwassenen?

Een mooi gebit is voor veel mensen erg belangrijk. Mooie tanden doen een hoop voor je uitstraling en uiterlijk. En ook wat hygiëne betreft is het beter om rechte tanden te hebben. Zo kunnen tandplak en etensresten zich minder makkelijk tussen je tanden nestelen. Voor rechte tanden ga je op zoek naar een orthodontist die een beugel zet. In de meeste gevallen krijg je dan een slotjesbeugel die gaandeweg je tanden corrigeert. Maar het kan ook anders. De Invisalign beugel is praktischere oplossing voor mooie, rechte tanden. Hoe dat werkt lees je hier!

Invisalign: dé praktische oplossing voor mooie en rechte tanden

Bij een Invisalign beugel worden er verschillende aligners op maat gemaakt voor jouw tanden. Deze corrigeren je gebit net zoals de traditionele slotjesbeugel. Het voordeel is dat ze doorzichtig zijn en over je tanden heen worden gezet. Zo valt het nauwelijks op dat je een beugel van Invisalign draagt. En daarnaast is de beugel ook uitneembaar zodat je kunt eten en tanden poetsen zoals je altijd al gewend was! Het vraagt natuurlijk wel wat discipline want je moet de beugel 20 tot 22 uur per dag dragen. En omdat de aligners over je tanden worden geplaatst, kan het nodig zijn om een aantal tanden te slicen.

Het ‘slicen’ van de tanden

Om ervoor te zorgen dat de aligners goed op de tanden passen moeten sommige tanden aan de zijkanten afgevijld worden. dat noemen we slicen. Er wordt een klein stukje van het glazuur aan de zijkant van je tanden afgevijld zodat je tanden beter op elkaar aansluiten. Zo kun je makkelijker tussen de tanden schoonmaken en passen de aligners goed over je tanden heen. Slicen wordt ook wel interproximale reductie genoemd. Dit is verder niet pijnlijk en zorgt er juist voor dat je glimlach nog mooier wordt!

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave