Een comfortabel thuis

U wordt een dagje ouder en eigenlijk is dat alleen maar positief. Natuurlijk wil u het liefste zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen. Gelukkig kan dat tegenwoordig met een paar aanpassingen geregeld worden.

De trap

Traplopen is vaak een van eerste dingen waar mensen moeite mee hebben. Omdat u zowel trap op als trap af lelijk kunt vallen, is het dan ook belangrijk dat u uw trap zo veilig mogelijk maakt. Wanneer u een brede trap heeft kunt u ervoor kiezen een traplift te installeren. Dit is natuurlijk de meest veilige optie. Is dit niet mogelijk? Ook dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw trap veiliger te maken. Zo is het belangrijk te zorgen voor goede verlichting, kunt u antislip-strips plaatsen op de treden en kan een extra leuning zorgen voor meer grip.

Drempelhulp scootmobiel

Wanneer autorijden niet meer zo soepel gaat is een scootmobiel dé uitkomst. Vaak is het wel nodig een drempelhulp scootmobiel te laten plaatsen. Deze drempelhulp zorgt ervoor dat u uw woning of tuin makkelijk in- en uitkomt met uw scootmobiel. Een drempelhulp scootmobiel is zeer gemakkelijk te installeren. Ook bij het parkeren van uw scootmobiel in de garage of schuur kan een drempelhulp scootmobiel een uitkomst zijn.

Douchebeugels

In bad of in de douche kan het erg glad worden. Daarom is het belangrijk dat u zorgt voor voldoende houvast. Dit kunt u doen door het plaatsen van beugels. Tegenwoordig zijn er een hele hoop verschillende beugels verkrijgbaar die eenvoudig te bevestigen zijn. Boren in uw tegels is hiermee verleden tijd. Een beugel kan ook handig zijn bij het toilet.

Deurbel

De deurbel is niet altijd even goed hoorbaar. U zou al eens kunnen proberen de gong van uw deurbel in de woonkamer te hangen. Mocht dit niet helpen dan zijn er ook nog andere oplossingen. Zo bestaan er tegenwoordig deurbellen met lichtflits, maar ook deurbellen met trilfunctie. Zo’n deurbel met trilfunctie heeft een element dat u kunt omhangen. Op deze manier voelt u aan de trilling wanneer er iemand op de bel heeft gedrukt.

 

https://drempelhulp.com/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave