Een verkoelende gel voor je spieren

Je bent de hele dag bezig. Je bent aan het sporten, wandelen, hardlopen of misschien ben je wel gewoon naar de sportschool gegaan. Ook als je de hele dag op je benen hebt gestaan dan heb je de hele dag je spieren belast. Je spieren zijn dan vaak pijnlijk en moe. Je spieren hebben rust nodig om te herstellen. Deze rust moet je ze geven, maar vaak doe je dat niet of in ieder geval niet zoveel als dat dat zou moeten. Je spieren kunnen dan wel wat hulp gebruiken. Je kunt je spieren helpen op allerlei manieren. Denk aan een warm bad nemen of een massage. Wat ook helpt is een koude gel. Met koude gel wordt er echt een verkoelende gel bedoeld, welke je spieren helpt te herstellen. Ben je benieuwd naar deze koude gel? Lees dan verder.

 

Waarom?

De koude gel breng je dus aan wanneer je je spieren hebt belast. De koude gel verkoelt en verzacht niet alleen je spieren, maar ook je pezen. Zo kunnen je spieren herstellen. Ook wanneer je een zwelling hebt in een spier kan een koude gel helpen. Wanneer je dus last hebt van je spieren is het een goed idee om deze koude gel aan te brengen, omdat het je spieren echt helpt te herstellen.

 

Hoe?

Breng de koude gel aan na de inspanning, het liefst nog wanneer je spieren nog niet volledig zijn afgekoeld. Masseer de gel met kleine en cirkelvormige bewegingen op de betreffende spier. Gebruik hierbij voldoende koude gel. Beter te veel dan te weinig. Wanneer je namelijk te weinig gel gebruikt heeft deze gel bijna geen effect. De gel mag je maximaal drie keer per dag aanbrengen als je spieren nog heel erg gespannen voelen. Was na het aanbrengen van de gel je handen en laat de gel even intrekken.

 

Ingrediënten

In de gel zitten drie ingrediënten die je helpen te herstellen. Hier zit ricinusolie in. Deze olie helpt je spieren te ontspannen en hydrateert je huid. Ook zit er kamfer in. Dit werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Als laatste zit er munt in. Munt verkoelt en verdrijft de pijn.

 

https://revvi.eu/products/koude-gel-250ml
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave