Wat kun je doen tegen rimpels?

Wanneer je wat ouder wordt krijg je vaak te maken met rimpels. Kleine rimpels of diepere rimpels; alles heeft te maken met ouder worden. Doordat je huid aan elasticiteit verliest zijn rimpels helaas niet te voorkomen. Dit komt doordat je huid de aanmaak van collageen en elastine weefsels vertraagd. Rimpels zijn mooi en tekenen je gezicht, maar wanneer je je zelf te veel stoort aan deze rimpels zijn er mogelijkheden om je rimpels te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van crèmes, injectables, voeding, fillers, enzovoort. Niet alle methoden hebben hetzelfde effect en sommige methoden werken maar tijdelijk. Soms kan het echter genoeg zijn om je zelfvertrouwen een boost te geven. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Natuurlijke manieren om rimpels te verminderen

Doordat je huid ouder wordt verliest het elasticiteit. Dit is ook een charme die hoort bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Toch wil je soms het liefste van de rimpels af of wil je voorkomen dat ze erger worden. Er zijn gelukkig tal van natuurlijke manieren om de kans op rimpels te verkleinden. Denk bijvoorbeeld aan het nuttigen van de juiste voeding. Door gezond te eten zorg je ervoor dat je huid voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Hierdoor zal het zijn elasticiteit minder snel verliezen. Het gebruik van alcohol of sigaretten of veel blootstelling aan zonlicht zorgt er juist voor de afbreuk van collageen wordt versneld. Wanneer je rimpels wilt voorkomen is het dan ook belangrijk om alcohol en nicotine zo veel mogelijk te vermijden. Bovendien is het verstandig om je huid goed te beschermen tegen direct zonlicht door gebruik te maken van een zonnebrand met een goede beschermingsfactor.

Het gebruik van fillers

Wanneer je alle natuurlijke manieren al hebt geprobeerd om rimpels te voorkomen maar je ziet je kraaienpootjes in de spiegel toch groeien, kan je ervoor kiezen om je rimpels te verminderen door gebruik te maken van fillers. Met behulp van fillers, welke bestaan uit kleine injecties, wordt er op lokale plekken spanning onder de huid gecreëerd. Hierdoor komt je huid strakker te staan en worden rimpels strakker getrokken. Het aantal rimpels zal dan significant verminderen, maar ook ingevallen kaaklijnen of wangen kunnen zo van meer volume worden voorzien. Het mooiste aan het gebruik van fillers is dat je je eigen uitstraling blijft behouden, alleen je look wordt iets frisser en jonger. Bovendien is het gebruik van fillers geheel veilig en zal je er geen neveneffecten van ondervinden. Het toedienen van je injecties is vrijwel pijnloos en doordat er zeer kleine naaldjes worden gebruikt is de kans op blauwe plekken klein. Het gebruik van fillers is dan ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor elk gebied in het gelaat of in de hals.

Ondanks dat rimpels horen bij het ouder worden en het een bepaalde charme met zich meebrengt, kan je soms je rimpels willen verminderen. Het gebruik van fillers is dan een veilige en pijnloze oplossing die de contouren in je gezicht weer meer volume geven. Hierdoor krijg je een jonge en frisse uitstraling zonder je eigen gezichtsuitdrukking te verliezen. Een perfecte manier om je rimpels te verminderen dus.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave