Waarom zou je vandaag nog gaan fietsen? Lees deze redenen

Vandaag nog gaan fietsen, waarom zou je dat eigenlijk doen? Wanneer je start met fietsen, zal je merken dat je vele gezondheidsvoordelen te wachten staan. Je zult merken dat je je fitter voelt en meer energie hebt. Van onder andere dit voordeel zal je ook weer op andere vlakken profijt hebben. In dit artikel vertellen wij je waarom je vandaag nog op de fiets zou moeten stappen en welke voordelen regelmatig fietsen voor je heeft.

Hogere vetverbranding
Of je nu met een elektrische fiets of met een stadsfiets op stap gaat, fietsen zorgt er altijd voor dat je meer vet zal verbranden. Wanneer je al 30 minuten per dag fietst, zorg je ervoor dat jouw vetverbranding goed in gang wordt gezet. En dit gebeurt niet alleen tijdens het fietsen, want doordat jouw spierweefsels worden geactiveerd, zal je ook daarna nog vet verbranden.

Spieropbouw verbetert
Met de damesfiets een stukje fietsen is enorm goed voor je lichaam en zorgt ervoor dat je binnen enkele tijd veel sterkere spieren krijgt. Dit zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen verhoogt wordt. Hierdoor kun je steeds langere stukken fietsen zonder dat je hier enige moeite mee hebt. Ook heb je weinig kans op blessures en worden je spieren minder belast dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen. En dat terwijl fietsen net zulke positieve effecten te bieden heeft.

Minder last van stress
Wanneer je fietst, zal je zeker als je buiten fietst veel ontspanning ervaren. Je kunt heerlijk om je heen kijken en genieten van de mooie omgeving. Ook biedt het de mogelijkheid om al je zorgen even achter je te laten en je hoofd geheel leeg te maken. Dit is zeker ideaal na een drukke werkdag. Als je regelmatig fietst zal je minder snel last hebben van stress en je een stuk positiever voelen. Hierdoor kun je ook de werkdag beter aan.

Betere weerstand
Fietsen geeft ook jouw immuunsysteem een echte boost. Pak je regelmatig de fiets en fiets je meerdere dagen per week zo’n 30 minuten per dag, dan zal je lichaam sterker worden en beter in staat zijn om virussen en bacteriën aan te pakken. Je zal merken dat je minder snel ziek bent en dat is weer zeer positief voor bijvoorbeeld je werk.

Minder kans op diabetes
Fiets je regelmatig, dan heb je ook minder kans op diabetes. Er zijn best wat mensen die te maken hebben met diabetes type 2. Dit is zelfs toegenomen de afgelopen jaren. Wil je diabetes type 2 voorkomen, dan raden we het je zeker aan om meer te fietsen. Zo wordt je in het algemeen ook een stuk gezonder!

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave