Beginnen met thuis trainen op een roeitrainer

Wil je beginnen met trainen op een roeitrainer dan hoef je echt geen topsporter te zijn. Ook is het niet nodig om iedere dag naar de sportschool te geen. Je kan al voor een beperkt budget een roeitrainer voor thuis aanschaffen. Wat de voordelen van een workout op een roeitrainer zijn gaan we je uitleggen, maar ook lees je waar je op moet letten als beginner. Een zeer populaire roeitrainer voor thuis is de Focus Fitness Row 3, deze biedt een beginner voldoende mogelijkheden. 

Voordelen van indoor roeien thuis 

Met een workout op een roeimachine doe je tegelijkertijd een ‘full-body’ workout en een cardio training. Je gebruikt heel veel spiergroepen en zet je hart/long systeem flink aan het werk. Al deze spieren moeten namelijk van zuurstof en brandstof worden voorzien. Doordat je daarbij ook nog eens heel veel calorieën verbrand is het een ideale methode om af te vallen. Heb je een roeitrainer thuis staan dan kan je op ieder moment van de dag dus jouw dagelijkse portie ‘beweging pakken’.

Waar je op moet letten als beginner

Hoewel roeien op een indoor roeimachine laagdrempelig is, is het zeker als beginner goed om op een juiste houding en beweging te letten. De meeste kracht moet uit je benen komen, je beenspieren zijn immers het sterkst. Je begint met je knieën gebogen, je armen gestrekt en je boenlichaam iets naar voren. Met gestrekte armen strek je jouw benen, daarna beweeg je je bovenlichaam naar achteren en als laatste trek je met je armen de hendel naar je borst. Dit alles doe je door ‘trots’ rechtop te zitten. Vervolgens ga je terug in omgekeerde volgorde. Eerst je armen strekken en als laatste je ben buigen.

Wat ook belangrijk is dat je een verstandige opbouw in je training hebt. Zo voorkom je blessures door overbelasting en blijft het leuk. Voldoende variatie in je training en nooit te hard trainen draagt er ook aan bij dat je gemotiveerd blijft. Je zal zien dat je met rustig en gevarieerd trainen na een paar maanden verstel zal staan hoeveel vooruitgang je boekt. Denk daarbij ook aan regelmaat, 3 a 4 keer in de week trainen is nodig om vooruitgang te boeken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitaliteit
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave