De voordelen van massages

Massage wordt algemeen beschouwd als onderdeel van de integratieve geneeskunde, waarbij massage creme of olie wordt gebruikt. Voordelen van massages kunnen zijn: vermindering van stress en meer ontspanning, vermindering van spierpijn en spanning, verbetering van de bloedsomloop, verhoging van energie en het verbeteren van de alertheid, verlaging van de hartslag en bloeddruk en verbetering van het immuunsysteem. Hoewel er meer onderzoek nodig is om de voordelen van massage te bevestigen, hebben sommige onderzoeken aangetoond dat massage ook nuttig zijn voor bijvoorbeeld angst. Naast de voordelen voor specifieke aandoeningen of ziekten, genieten sommige mensen van massage omdat het vaak gevoelens van zorgzaamheid, troost en verbondenheid geeft.

Crèmes en lotion gebruiken voor massage

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruiken van cremes. Ten eerste dringt door in de huid en zorgt voor hydratatie en zachtheid. Ten tweede vinden veel mensen dat lotion hun huid er jonger uit laat zien. Ten derde bevatten cremes vaak heilzame vitamines en verbindingen, zoals vitamine D, aloë vera, sheaboter, vitamine E en keratine. Als laatste kunnen de heilzame ingrediënten in lotion verloren huidvocht vervangen, huidaandoeningen genezen en beschadigde huid herstellen. Een nadeel is dat lotions vaker synthetische chemicaliën bevatten. Ook kan lotion koud aanvoelen wanneer aangebracht op de huid. Sommige therapeuten houden voor dit doel lotion verwarmers.

Olie gebruiken

Massageolie gebruiken heeft ook een aantal voordelen. Het beschermt namelijk de lipide barrière van de huid en houdt meer vocht vast. Daarbij zijn de meeste natuurlijke oliën niet-comedogeen, wat betekent dat ze de poriën niet verstoppen. Ook voelen veel massagetherapeuten dat olie beter over de huid glijdt. Als laatste warmt olie het snelst op, dus het is gemakkelijk om het warm te krijgen voordat het op de huid wordt aangebracht. Massageolie heeft echter ook nadelen, net als cremes en lotion. Een van de grootste nadelen is dat sommige klanten olie te vettig vinden en het kan gaan druppelen.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave