Verschillende soorten lenzen

Het is voor veel mensen erg verleidelijk om lenzen te nemen. Eindelijk af van die lelijke bril of wellicht neem je gekleurde lezen voor bij een leuke outfit. Wel moet je goed opletten op welke soort lenzen je neemt. Er zijn namelijk een heleboel om uit te kiezen. 

 

Harde lenzen 

Je hebt al veel gelezen over zachte lenzen, maar er zijn ook harde lenzen. Deze zijn perfect op maat geslepen voor de juiste oogafwijking en -sterkte. Ze gaan gemiddeld een paar jaar mee en zijn daarom de meest duurzame lenzen van allemaal. Je maakt deze lenzen net als de meeste iedere dag schoon met lenzenvloeistof. Harde lenzen liggen op je traanvocht en nemen, in tegenstelling tot zachte lenzen, geen vocht op. Dit vermindert de kans op droge ogen. Het kan alleen wel tijdje duren, voordat je aan ze gewend bent. 

 

Daglenzen 

Daglenzen zijn de meest hygiënische keuze om te maken. Dit komt, omdat je dus elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt en je gooit ze aan het einde van de dag weer weg. Daglenzen zijn over het algemeen zachte lenzen en doordat je ze elke dag weggooit, hoef je ze totaal niet schoon te maken. Dat scheelt een hoop tijd. Daglenzen zijn geschikt voor eigenlijk alle soort ogen. Er wordt veel zuurstof doorgelaten, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die vaak last hebben van droge ogen. Kijk voor meer op de website van Ooglift.
 

Weeklenzen 

Je zou denken dat je deze lenzen een week gebruikt, maar je kunt de in doen tot maximaal 14 dagen. Ook dit is dus erg hygiënisch. Je maakt ook deze lenzen elke dag schoon met lenzenvloeistof. Doordat je weeklenzen niet elke dag vervangt, zijn ze nogmaals ook duurzamer dan daglenzen. Als jouw maandlenzen snel vies worden en daglenzen zijn bijvoorbeeld te duur. Dan zijn weeklenzen een hele goede keuze voor jou.
 

Nachtlenzen 

Nachtlenzen zorgen voor uitstekende vrijheid. Je draagt ze overduidelijk ‘s nachts en ze corrigeren eigenlijk je ogen terwijl je slaapt. Zo hoef je overdag geen lenzen of bril meer te dragen. Je maakt ze elke dag schoon met lenzenvloeistof. Ook nachtlenzen zijn hard en het duurt dus ook bij deze lenzen een tijdje voordat je compleet aan ze gewend bent. Vaak wordt hier niet voor gekozen, omdat het erg duur is.

 

Maandlenzen 

Deze type lenzen zijn zonder te meten de populairste contactlenzen, en dat is ook met een goede reden. Dit zijn ook zachte lenzen, maar je kunt ze een gehele maand gebruiken. Ze zijn om deze reden een stuk duurzamer én goedkoper dan daglenzen. Ook maandlenzen zijn geschikt voor vrijwel alle ogen. Je moet er alleen rekening mee houden dat je deze lenzen dagelijks schoon moet maken met lenzenvloeistof om bepaalde infecties te voorkomen.

 

Nu weet je wat alle lens soorten zijn en wellicht helpt het met een beslissing nemen. Tegenwoordig zijn lenzen ook overal verkrijgbaar dus je kan het gemakkelijk ook even uitproberen, voordat je je ergens aan vastbindt.


https://ooglift.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave