Gevaarlijk afval: wat is het en waar laat ik het?

Bij gevaarlijk afval denk je wellicht aan radioactief afval; gloeiende stalen of vaten met een groen label. Echter valt radioactief afval onder een andere categorie. Maar wat is dan wel gevaarlijk afval? Nog belangrijker: waar laat je het? 

Gevaarlijk afval is alles dat schadelijk is voor mens en milieu. Zware metalen, landbouwchemicaliën, olie, batterijen en accu’s zijn al een paar voorbeelden. Maar er is nog veel meer dat onder deze categorie valt. Zo valt medisch afval zoals medicatie ook onder gevaarlijk afval. De griepprik gehaald? Dan gaat de naald in een speciale afvalbak. Bij gevaarlijk afval denk je misschien niet zo vlug aan verfresten en oplosmiddelen. Toch valt dit onder deze categorie. Dit afval dient op de goede manier verwerkt te worden. Daar heb je een professioneel afvalbedrijf voor nodig die de regel- en wetgeving kent en veel ervaring heeft. Renewi Rotterdam is zo’n afvalbedrijf. Hoe Renewi gevaarlijk en chemisch afval verwerkt, dat lees je hieronder!

Hoe ruimt Renewi gevaarlijk en chemisch afval op?

Voor het opruimen van gevaarlijk en chemisch afval bestaat niet één antwoord. Hoe het afval verwerkt wordt, hangt af van het soort gevaarlijk afval. Renewi Rotterdam heeft een speciale gevaarlijk-afvalhelpdesk die al je vragen beantwoordt. Handig! 

Er is een aparte manier van verwerking van gevaarlijk afval waar strenge regels voor gelden. Ook is er een goede infrastructuur en geavanceerde techniek voor nodig. Het is dus geen kwestie van in de prullenbak en klaar. Gevaarlijk afval dient gescheiden bewaard, ingezameld of verbrand te worden. Daar is Renewi voor! Wanneer je als bedrijf of particulier gebruik maakt van een professioneel afvalverwerkingsbedrijf zoals Renewi, weet je dat jouw gevaarlijk afval altijd op de juiste wijze wordt afgevoerd en verwerkt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan, ook niet als jouw bedrijf gecontroleerd wordt. 

Asbest: Renewi Rotterdam weet er raad mee!

Naast gevaarlijk en chemisch afval, is asbest ook schadelijk. Officieel geen gevaarlijk afval, het dient wel op een veilige manier afgevoerd te worden. Asbest kan hele nare gevolgen hebben voor je gezondheid en schade toebrengen aan het milieu en (huis)dieren. Dat wil je voorkomen. Asbest zit vaak in isolatie en daken. Wanneer er asbest in een woning of gebouw geconstateerd wordt, wordt dit meestal weggehaald. In nieuwbouw is er geen asbest te vinden, dit mag namelijk niet meer gebruikt worden. Bij de sloop van oude gebouwen, is het noodzakelijk dat aanwezige asbest op de goede manier wordt verwijdert en vervoerd. Ga je verbouwen of asbest verwijderen uit je woning? Of ben je een sloopbedrijf en dient er asbest afgevoerd te worden? Ga dan voor Renewi. Met hun expertise zit je altijd goed!

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-rotterdam
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave