Overweeg je om vegetariër te worden? Let dan hierop

Wil jij graag vlees wat vaker overslaan? Wellicht vanwege het dierenleed, klimaatcrisis of om jezelf gewoon even goed uit te dagen? Dan zijn er wel verschillende zaken waar je goed rekening mee moet houden. Gelukkig ben je vandaag na het lange surfen op het internet bij het juiste artikel gekomen. Hierin hebben wij een paar praktische tips op een rijtje gezet die jou gaan helpen in de transitie naar een vegetariër. Dus lees snel verder voor meer informatie.  

Dieet opbouwen 

Voordat je begint met het aanpassen van je dieet is het belangrijk om te kijken hoe je dieet er op dit moment uit ziet. Je lichaam is immers gewend geraakt aan je huidige manier van eten, dus het is niet verstandig om abrupt je voedingspatroon aan te passen. Wij adviseren je om dagelijks/wekelijks bij te houden hoe frequent eet je vlees op een dag en hoeveel eet je meestal op een dag. Op deze manier kun je eenvoudig zien op welke momenten je vlees een keer kunt overslaan.  

Voorkom ijzertekort 

Overweeg je om vegetariër te worden? Super goed van je! Houd er wel rekening mee dat je bepaalde belangrijke voedingsstoffen mist of op de juiste manier moet vervangen. Doe je dit niet zorgvuldig, dan is de kans groot je lichaam een tekort heeft aan ijzer. IJzer zorgt voor het produceren van energie in je lichaam, heb je hier een tekort aan dan kunnen er veel verschillende klachten ontstaan. Denk aan duizeligheid, vermoeidheid, hoofdpijn, psychologische problemen. Bovendien zal je afweersysteem ook verslechteren en het ferritine niveau in je lichaam. Ervaar je deze klachten? Klik dan hier: ijzertekort symptomen behandelen en ferritine tekort

Zorg er dus voor dat je voldoende vleesvervangers of andere voeding eet waar vitamines in zitten die je lichaam goed laat functioneren. Hier een aantal voorbeelden: eieren, bonen, linzen, peulvruchten, volkorenbrood, volkorenpasta, noten, zaden en veel groenten en fruitsoorten. 

Cheaten is niet erg 

Heb je een streng eetschema voor je zelf opgesteld alleen kom je op een plek waar geen vegetarische opties zijn? Laat jezelf dan niet verhongeren en probeer wel voldoende voedingstoffen binnen te krijgen. Ook als je een keer echt zin hebt in een burger is het niet erg, kijk dan goed op welke dagen je vlees wel overslaat. 

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave