Keyboardmaten, welke is geschikt voor jou?

Als je een muziekliefhebber bent, weet je waarschijnlijk dat er verschillende soorten keyboards bestaan. Elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, maar één ding hebben alle keyboards gemeen: het is een prachtig instrument. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren kunnen verschillende maten keyboards beter voor je zijn dan andere. Laten we in dit blogartikel eens kijken naar enkele van de meest gangbare maten en waar ze goed voor zijn!

 

Volledige keyboards

Full size keyboards hebben doorgaans 88 toetsen, wat hetzelfde is als een akoestische piano. Dit type keyboard is ideaal voor ervaren spelers of degenen die geavanceerde muziektheorie willen leren. Full size keyboards bieden het volledige notenbereik van lage tot hoge tonen, zodat je met gemak complexe stukken kunt maken. Ze hebben ook meer mogelijkheden, zoals gewogen toetsen, pedalen en extra klankbanken. Deze voorzieningen hebben echter een prijs, ze zijn meestal groter en zwaarder dan andere keyboards en hebben daarom ook een ander kosten plaatje. Je bent waarschijnlijk wel voor elke muziekstijl en toepassing klaar met dit keyboard, aangezien er zoveel functies beschikbaar zijn.

 

Compacte keyboards

Compacte keyboards zijn kleiner dan full-size keyboards en hebben meestal 49-61 toetsen. Ze zijn ideaal voor beginners of voor wie niet het volledige notenbereik van een full-size keyboards nodig heeft. Compacte keyboards zijn meestal lichter en kleiner, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn als je ze meeneemt naar optredens of lessen. Meestal kosten ze ook minder dan hun full-size tegenhangers! Als je niet per se de functies van een groot model nodig hebt, is dit zeker het overwegen waard!

 

Draagbare keyboards

Draagbare keyboards zijn ontworpen om nog kleiner en gemakkelijker te vervoeren te zijn dan compacte keyboards. Ze hebben meestal minder toetsen (25-32) maar bieden toch veel mogelijkheden, zoals ingebouwde luidsprekers, geluidseffecten, ritmepatronen en afspeelmogelijkheden voor liedjes. Draagbare keyboards zijn perfect voor wie iets klein genoeg wil hebben om overal mee naar toe te nemen zonder al te veel functionaliteit of geluidskwaliteit op te offeren. Voor muzikanten die vaak onderweg zijn, omdat ze in veel verschillende studio’s werken, is dit kleinere keyboard een ideale uitkomst!

 

Keyboard kopen

Ben jij op zoek naar een volledig keyboard, een compacte of een draagbaar model? Bij MaxiAxi vind je verschillende soorten keyboards voor een prachtige prijs! Zo kun je voor iedere toepassing het juiste instrument vinden! Neem eens een kijkje in de zeer uitgebreide webshop, voor een keyboard of andere audio of HiFi!

 

https://maxiaxi.com
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave