Cleopatra’s geheim: waarom olie al duizenden jaren een geliefd verzorgingsproduct is

In de tijd van de Egyptenaren gebruikten vrouwen allerlei natuurlijke producten om hun huid mooi te houden. Van Cleopatra wordt gezegd dat zij zelfs een van de mooiste vrouwen in de geschiedenis is. En raad eens…? Ook zij maakte onder andere gebruik van olie om haar uiterlijk te verzorgen. Dus waarom is olie toch zo’n geliefd goedje onder vrouwen en wat doet het voor je huid als je dit dagelijks gebruikt? Dat en meer lees je in dit artikel.

Cleopatra: onovertroffen schoonheid door melkbaden en olie

Hoewel het inmiddels vele duizenden jaren geleden is dat Cleopatra geleefd heeft, staat zij wereldwijd nog altijd bekend als een van de mooiste vrouwen ter wereld die ooit geleefd heeft. In de Egyptische oudheid waren er natuurlijk een stuk minder mogelijkheden en middelen om de huid te verzorgen, maar toch had deze Egyptische schone een manier gevonden om haar huid en haar te verzorgen. Wat ze hiervoor gebruikte? Naar verluid waren dat melkbaden met aromatische ingrediënten als lavendel en rozemarijn om haar huid gezond te houden. Daarnaast gebruikte ze volgens oude bronnen melk en honing om een soort gezichtsmaskers voor haar huid te maken. En een ander heel belangrijk onderdeel van haar verzorgingsroutine was het gebruik van, jawel, oliën! 

Verzorgende oliën voor een stralende huid

Cleopatra gebruikte volgens oude bronnen amandelolie, castorolie, sesamolie en moringa-olie voor de verzorging van haar huid en haren omdat deze oliën de haargroei bevorderden en rimpels bestreden. Olijfolie werd gebruikt om zeep van te maken, waarmee ze haar huid schoon hield. Wil jij ook graag jouw huid goed verzorgen maar wil je niet met melkbaden en een hele winkel aan oliën aan de slag om jouw huid gezond te houden? Dan kun je voor een modern alternatief kiezen namelijk: Abessijnse olie. Deze koudgeperste olie heeft dezelfde verzorgende eigenschappen en wordt vaak als hoofdingrediënt gebruikt in verzorgingsproducten. Zo heb je bijvoorbeeld het merk Abysk Abyssinian Skincare, dat een complete lijn met Abessijnse olieproducten heeft.

Abessijnse olie: één olie voor jouw complete huidverzorging

Wil je jouw huid ook graag op natuurlijke wijze verzorgen, maar wil je niet een fortuin uitgeven aan allerlei dure crèmes en potjes met verzorgingsmiddelen? Dan kunnen producten met Abessijnse olie een uitkomst bieden. Deze olie is namelijk voor jouw volledige huidverzorging te gebruiken. Zo kun je de Abessijnse gezichtsolie zowel als dag- en nachtcrème gebruiken en dit kun je eventueel aanvullen met de gezichtsbalsem met dezelfde olie. Doordat de olie heel licht is, voel je er niets van tijdens het dragen en het laat geen plakkerig laagje achter op de huid. Multifunctioneel dus en goed betaalbaar! Als dat geen win-winsituatie is…

https://abysk.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave