Deze tips helpen je met gezond afvallen

Of je nu een paar kilootjes kwijt wilt of echt flink veel wilt afvallen, het kan soms erg lastig zijn om dit te doen. In dit artikel willen we je twee tips meegeven waarmee je sneller en makkelijker kunt afvallen. Deze manieren zijn makkelijk om meteen mee te beginnen en ook makkelijk om weer langzaamaan af te bouwen als je afgevallen bent en op het gewenste gewicht bent. Bouw deze twee manieren goed op en goed af, zodat je ook echt verschil blijft zien en niet opeens weer veel aankomt. Lees hieronder onze twee beste tips: 

 

Intermittent fasting en zijn werking

De laatste jaren is deze methode steeds populairder geworden en deze methode werkt dan ook erg goed. We hebben het hier over intermittent fasting. Bij intermittent fasting vast je een bepaald deel van de dag en in deze periode van de dag eet je dus niet. De rest van de dag kun je dan wel normaal eten. Om een voorbeeld te geven: je kunt bijvoorbeeld 16 uur van de dag niks eten en de overige 8 uur mag je dan wel eten. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van 10 uur in de avond tot de volgende dag 2 uur in de middag niet te eten en de overige 8 uur dus wel. 

 

Kies voor caloriearme maaltijden

Als je graag wilt afvallen, dan is het aan te raden om te kiezen voor caloriearme maaltijden. Deze maaltijden bevatten weinig calorieën, waardoor je sneller af zult vallen. Door minder calorieën te eten, krijg je minder calorieën binnen dan je verbruikt en zo kom je in een deficit. Deze deficit zorgt ervoor dat je zal afvallen en dus de kilo’s kwijtraakt. Hoeveel calorieën je kan eten om in een deficit te komen, is afhankelijk van je wekelijkse leven en dit kan je makkelijk berekenen op verschillende websites.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave