Koop de beste yoga mat met onze tips

Als je aan de slag wilt met yoga of een andere sport waarbij je voornamelijk op dezelfde plek blijft, dan is het aan te raden hiervoor een yoga mat te kopen. Een yoga mat is namelijk een fijn langwerpige mat waarop je kan staan, zitten of liggen. De mat biedt dan fijne ondersteuning en is een stuk zachter dan op de grond liggen of zitten. Je kunt er yoga op doen, maar natuurlijk ook mediteren of pilates of krachttraining doen. Als je een yoga mat gaat kopen is het handig even de verschillende soorten te bekijken en welke soort yoga bij welke mat past. 

 

De verschillende soorten yoga 

Zo zijn er normale yogamatten, maar ook dikke of extra lange matten, design matten, matten van allerlei soorten materiaal, ecologische matten en nog veel meer. Afhankelijk van welke soort yoga je doet is een bepaalde mat fijner. Er zijn namelijk verschillende soorten yoga. Zo heb je de rustige soort Yin Yoga, waarbij je veel stilstaat bij je lijf en mediteert. Dan is er ook de Power Yoga, waarbij je een aantal posities herhaalt en in een flow blijft bewegen en daarnaast zijn er nog veel meer soorten yoga. Voor een rustige yoga is een normale mat prima, maar voor een yoga waarbij je meer beweegt is een dikkere mat bijvoorbeeld handiger. 

 

De voordelen van een yoga mat inslaan

Er zitten veel voordelen aan een yoga mat inslaan. Ten eerste heb je dan een zachtere ondergrond. Dit zorgt voor een stabielere houding en geen rugpijn aan het einden van een yogasessie. Ten tweede is een yoga mat handig op te ruimen en op te bergen, omdat het een dun matje is. Ten derde is er zoveel keuze tussen verschillende matten, dat je altijd een leuke kunt uitkiezen. Bedenk je voor welke soort yoga je iets zoekt en welke kleur of materiaal je graag zou willen en dan ben je al een heel eind.

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave