Kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Voor veel mensen heeft de afgelopen periode flinke impact gehad op het welzijn. Helemaal mensen die corona hebben gehad of die, uit angst voor corona, vooral binnen zijn gebleven merken nu dat hun conditie flink is verminderd. Het kan zijn dat je je lusteloos voelt, dat je darmen niet in hun normale doen zijn en dat je huid en haar doffer zijn dan je gewend bent. Tijd om daar eens wat aan te doen!

Gezonde voeding is het halve werk

Wanneer je goed en gevarieerd eet en drinkt, zou je, in theorie, geen voedingssupplementen nodig hoeven hebben. Maar omdat het bijna niet te doen is om dagelijks alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen zijn goede voedingssupplementen wel een uitkomst. Ze mogen echter nooit een vervanging zijn voor een gezond en gevarieerd menu. Als aanvulling op je dagelijkse inname van voedsel en kunnen de juiste supplementen je heel goed van dienst zijn.

Ga niet zomaar supplementen slikken

Er zijn heel veel voedingssupplementen verkrijgbaar. En de verleiding is dus groot om uit die enorme hoeveelheid wat supplementen te plukken waarvan jij denkt dat ze wel eens wat voor je kunnen gaan doen. In veel gevallen is dat ook zo. Zo kun je, bijvoorbeeld, na een antibioticakuur of bij aanhoudende darmklachten heel veel baat hebben bij probiotica supplementen. Deze supplementen zorgen ervoor dat je darmflora, de natuurlijke bacteriën in je darmen, weer op peil komen. Toch is het wel verstandig om, voor je begint met het slikken van deze supplementen, contact op te nemen met je arts. Dit om een contra-indicatie te voorkomen wanneer je nog andere medicatie gebruikt. 

Dat geldt, net als bij probiotica, ook voor Ashwagandha. Ashwagandha is een supplement gemaakt uit de wortel van een plant die vooral groeit in delen van Azië en Afrika. In de ayurvedische wordt deze wortel, in poedervorm, vaak gebruikt om meer balans te krijgen in je leven. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan dit supplement helpen tegen stress en is het goed voor de opbouw van spieren. Toch zijn al deze claims nog niet 100% bewezen en is de evaluatie van deze gezondheidsclaims nog lopende. Dat wil niet zeggen dat je er geen baat bij kunt hebben, maar het wil ook niet zeggen dat je er per definitie baat bij hebt. 

Het vinden van de juiste voedingssupplementen, specifiek voor jouw lijf, is nog lang niet altijd gemakkelijk. Het is dan goed om te weten dat je op de site jouw klacht kunt intikken en dat je

dan verschillende opties krijgt voorgeschoteld. Je hebt dan zelf de keuze én je kunt bepalen wat belangrijk voor je is. Leef je vegan of heb je een glutenintolerantie? Ook dan zijn er zeker mogelijkheden te vinden!

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave