Zo belangrijk is een gezond gebit

Je gebit is van grote invloed op je uitstraling. Het verschil tussen een schoon, gezond gebit en een slecht onderhouden en vlekkerig gebit is enorm. Maar wist je dat een gezond gebit niet alleen belangrijk is voor je uitstraling? Sterker nog; de gezondheid van je gebit kan zelfs van invloed zijn op je levensverwachting!

Onderdeel van je immuunsysteem

Door je gebit en mond goed schoon te houden, doe je je immuunsysteem een groot plezier. In je mond zitten namelijk slijmvliezen, die een barrière vormen tussen de binnenkant van je lichaam en de buitenwereld. Goed werkende slijmvliezen houden gevaarlijke stoffen beter buiten. Je gebit goed schoon houden is dus erg belangrijk en van nog groter belang als je een beugel hebt. De orthodontist in Voorburg of andere plaats zal bij controle daarom ook op je mondhygiëne letten. Een goed onderhouden gebit en gezond tandvlees helpen bij het gezond houden van je mond én de rest van je lijf.

Gezondheidsproblemen door je gebit

Wist je dat ontstekingen in je gebit kunnen leiden tot aandoeningen elders in je lijf? Een slecht gebit verhoogt de kans op het krijgen van ziektes zoals diabetes en botontkalking. Uit ander onderzoek blijkt zelfs dat je de kans op het krijgen van een hart- of vaatziekte flink toeneemt als je last hebt van een tandvleesontsteking. De tandarts in Voorburg zal bij een controle daarom niet alleen naar je tanden en kiezen kijken, maar ook naar de rest van je mond. Door elk half jaar je tandarts te bezoeken, wordt je gebit goed in de gaten gehouden en dat komt je gezondheid ten goede.

De invloed van stress op je gebit

Ervaar je veel stress? Daar heeft je lijf geen baat bij en je gebit zeker niet. Het is niet zo dat de kwaliteit van je gebit er door stress direct op achteruit gaat. Wel kan stress leiden tot ontstekingsreacties, ook in je mond. Daarnaast zorgt stress vaak voor gespannen spieren. Je klemt je kaken strakker op elkaar, of gaat tandenknarsen. Dit heeft allemaal effect op je gebit. Probeer stress dus zoveel mogelijk te verminderen. Boek bijvoorbeeld eens een ontspanningsmassage in Utrecht of omgeving. Maar ook voldoende slaap en voldoende tijd voor jezelf dragen bij aan ontspanning. Je gebit zal er je dankbaar voor zijn!

https://tandartspraktijkmms.nl
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave